Pasen 2024

1ste en 2de Paasdag valt dit jaar op zondag 31 maart en maandag 1 april (ja, echt waar). Het begin van de lente en het verlengd weekend nodigen uit om er even lekker op uit te gaan. Want er is namelijk van alles te doen en te beleven tijdens de paasdagen! Bekijk hieronder het overzicht van de activiteiten van Pasen 2024.

Coordinates
 

Witte Donderdag & Goede Vrijdag

Tijdens de dagen voorafgaand aan het paasweekend is er veel te doen in de verschillende steden en dorpen in het Hart van Limburg. De donderdag en vrijdag voor het paasweekend (28 & 29 maart) staan bekend als Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Vaak worden er op Witte Donderdag paasrecitals opgevoerd met als thema 'the Passion'. Verder worden er al tal van andere festiviteiten en activiteiten georganiseerd in het kader van Pasen 2024. 

Lekker eten tijdens de paasdagen

Pasen staat natuurlijk bekend om de Paashaas en het zoeken naar paaseieren in de vroege ochtend van Eerste Paasdag. Het feest wordt meestal voortgezet met heerlijk eten samen met het gezin of de hele familie. In het Hart van Limburg zijn tal van restaurants en eetgelegenheden waar je terecht kunt voor de heerlijkste paasbrunches en -diners. Geniet van de verse seizoensgebonden producten en laat je verrassen door de creativiteit van de chefs die met liefde en passie de lekkerste gerechten bereiden.