Ontdek meer

 

Weert Van Horne stad

Sinds 2018 profileert Weert zich als Van Horne Stad. De terechtstelling van Philips van Horne en Lamoraal van Egmond in 1568 vormt de opmaat voor de 80-jarige oorlog en een zelfstandig Nederland.

Het culturele erfgoed van Weert toont duidelijk de belangrijke invloed van de familie Van Horne op de ontwikkeling van Weert. Het Jacob van Horne Museum is  te vinden in het oude stadhuis aan Markt in Weert, tegenover de Sint-Martinuskerk.
Rondom dit thema biedt Weert diverse activiteiten aan.

 • Archeo belevingsroute Weert

  Beleef de geschiedenis van Weert en Van Horne met de modernste technologie op de Archeo Belevingsroute Weert.

 • Graaf van Horne Wandelpad

  Het Graaf van Horne Wandelpad loopt rondom Weert door een afwisselend landschap. Deze Lange-Afstand-Wandeling (LAW) doorkruist mooie natuurgebieden, langs akkers en weiden en passeert diverse kerkdorpen. Het pad brengt je ook in België.

 • Fietsroute Graaf van Hornepad

  Het Graaf van Horne Fietspad is een fietsroute van 90 km die vooral door de natuur in en om Weert voert.

 • Van Horne stadswandeling

  Deze route onder de naam Van Horne Family Tour kun je met je eigen smartphone lopen. Ze is ruim 2 kilometer lang. Je kunt de route ook als groep lopen onder leiding van de Weerter Stadsgidsen. Dit is de Van Horne stadswandeling. Stuur daarvoor een mail naar info@stadsgidsenweert.nl

 • Graaf van Horne Mountainbike pad

  Het Graaf van Horne Mountainbike pad is een toertocht van 93 km lang. Deze voert langs alle natuurgebieden die het Weerterland, Het Land van Horne, rijk is. Het moutainbike pad is niet bewegwijzerd. Deze kan het beste gefietst worden met behulp van GPX downloads.