Ontdek meer

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR
  • 中文

 

Uitstapjes Midden-Limburg

Op zoek naar uitstapjes in Midden-Limburg? Midden-Limburg heeft een gevarieerd aanbod aan uitstapjes. Er is altijd wel iets te beleven!

Hier vind je tips en ideëen voor uitjes midden in Limburg. Kijk verder voor meer informatie.

Natuur en bezienswaardigheden

In Midden-Limburg vind je de mooiste natuurgebieden. Er zijn twee nationale parken, vele grensoverschrijdende natuurgebieden en vele lokale bossen. Deze natuur kun je verkennen per fiets, te voet of te paard. Er zijn talloze routes aangelegd die eenvoudig te volgen zijn.

Naast de natuur in Midden-Limburg zijn er ook vele bezienswaardigheden, zoals kastelen, kapellen en molens. Deze kom je gegarandeerd tegen tijdens een wandeling door het prachtige landschap. In de steden staan ook historische gebouwen die je middels een stadstocht kunt verkennen.

Maasplassen Midden-Limburg

Voor wie houdt van een sportieve activiteit op het water kan terecht bij de Maasplassen

De Maasplassen is het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland waar diverse watersporten beoefenent worden, zoals kanoën, surfen of duiken. Voor een rustiger tochtje op het water kun je ook een rondvaart boeken. 

Winkelen en evenementen in Midden-Limburg

Midden-Limburg is zeer geschikt voor een dagje winkelen. De binnensteden van Weert en Roermond bieden je talloze winkels en mooie centtra om een hele dag rond te struinen. Geniet op de vele terassen en gezellige pleinen van de typisch Limburgse streekproducten. In Roermond en Weert kun je ook overdekt winkelen en in Roermond vind je het Designer Outlet Center, waar je 200 winkels met designerkleding tegen een outletprijs vindt.

 

De vele evenemten in Midden-Limburg maken het uitstapje compleet. Activiteiten voor het gezin, sportieve uitjes, of genieten van een dagje eropuit met zijn tweëen; het is allemaal mogelijk midden in Limburg. Een overzicht van evenementen vind je dan ook op onze website.

Tip: een bezoek aan Midden-Limburg kun je ook combineren met een tripje naar Duitsland of België. 

Limburg biedt vele uitstapjes voor jou, je vrienden of je familie. Kom gezellig een dagje naar Midden-Limburg!