Ontdek meer

 

Roermond midden in Limburg

De stad Roermond

Roermond: stad aan het water.Laat je kinderen toveren tijdens de Tover Route . Ontdek de historische binnenstad waar, must sees, gewoon naast geweldige winkels liggen. Geniet van de bourgondische levensstijl, terwijl je de hotspots van de culturele stad bezoekt. De fraaie natuur van de omgeving is prima te verkennen te voet, per fiets, met de auto of motor. Ook vertrekken diverse rondvaarten over de Maasplassen vanaf Roermond.

Cultuur in Roermond

De gemeente Roermond is rijk aan cultureel erfgoed. Met de druppelvormige pointers, die verspreid zichtbaar zijn in de stad, kun je via de gratis Roermondjes app meer te weten komen over de historie. Want Roermond is "Full of Stories".Neem plaats op de bankjes in de vorm van een mond, maak een selfie en laat je verleiden door de vele stories.

De stad Roermond is sinds 1559 bisschopsstad met de Christoffelkathedraal als blikvanger. Roermond is ook de stad van rijksarchitect Pierre Cuypers, ontwerpert van het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Het Kapellerkwartier, net buiten het centrum, is een oase van verering en bezinning.

Natuur en watersport in Roermond

De Maasplassen rondom Roermond vormen onderdeel van het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Nationaal Park De Meinweg is niet ver van Roermond. Dit maakt Roermond tot een prima vertrekpunt voor een wandeling, fietstocht of ruitertocht door het Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en het Roerdal.

Winkelen in Roermond

Roermond is een heerlijke winkelstad. Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Roermond dat jaarlijks meer dan acht miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. In het centrum vind je veel sfeervolle pleinen en terrasjes waar je het hele jaar kunt genieten van Bourgondisch Limburg. De NS heeft een speciale stedentrip Roermond in de aanbieding. Deze aanbieding is voor € 23,- p.p. te koop en is geldig t/m 31 januari 2021.

Net buiten het centrum kun je winkelen bij het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard. De winkels in Roermond zijn elke zondag open!

Citytrip Roermond

De vele mogelijkheden maken Roermond tot een fijne bestemming voor een Citytrip of mini-vakantie.  De combinatie van winkelen, cultuur, natuur en culinaire mogelijkheden komen hier mooi samen met vele bijzondere overnachtingsmogelijkheden. 

Contact VVV

VVV vestiging, agentschap of informatiezuil in de gemeente Roermond.

Samenwerking

In Roermond werken wij samen met de gemeente Roermond en het CityManagement Roermond onder de campagne we are roermond

Aanvullende informatie