Ontdek meer

 

Natuur midden in Limburg

Midden-Limburg; een groene regio

De natuur in Midden-Limburg is uiterst divers van karakter. Lieflijk verbindend groen tussen twee dorpskernen, fraaie stiltegebieden, beschermde landschappen, natuurreservaten en uitgestrekte natuurparken met een rijke flora en fauna. Allemaal hebben ze dezelfde overeenkomst: je kunt er heerlijk tot rust komen.

Grensoverschrijdende natuur

Natuur kent geen grenzen. Verken Grenspark Kempen~Broek dat zich aan beide zijden van de grens uitstrekt vanuit Weert naar België. Het natuurgebied Maas Swalm Nette verbindt vanuit Roermond en Beesel Nederland met Duitsland. Ontdek de natuur rondom rivier de Maas in het hart van beide Limburgen in Rivierpark Maasvallei, of rondom de Maasplassen.

Nationale Parken

Bijzonder zijn de twee Nationale Parken, de Meinweg (met de adder als symbool) en de Groote Peel, elk met een specifiek ecologisch systeem. 

Genieten van de natuur

Bij de meeste natuurgebieden kun je bij de bezoekerscentra terecht voor meer informatie.Ook bij het natuurgebied Het Leudal. Het natuurgebied omvat zo'n 900 ha, waarvan een groot deel (500 ha) als reservaat beheerd wordt door Staatsbosbeheer.Natuurmonumenten Kempen en Midden-Limburg beschermt veel waardevolle natuur in onze regio. Lees meer over de Buitencode, die de omgang tussen bezoekers van natuurgebieden positief wil beïnvloeden. .

Plan via de knooppunten je eigen wandel-, fiets- of ruiterroute