Ontdek meer

 

Geluksplek 3 Roerdalen: De Goudschat van 't Sweeltje

Uitzichtpunt

Hier vond een amateurarcheoloog in 2009 een Romeinse schat van bijna 2000 jaar oud: 65 zilveren en 6 gouden munten uit het jaar 69 na Christus.

De Bataafse Opstand zorgde toen in deze streek voor grote onrust. Wie zou hier zijn geld verstopt hebben? Vijf van deze munten zijn hier uitvergroot naast de Vlootbeek te vinden.
Volg het pad tot aan het muurtje bij de weg. Vanaf het muurtje heb je een mooi uitzicht op het landelijke panorama van Montfort.

Dansende libellen, kwakende kikkers, mist en nevel die schoonheid verhult, snelle ijsvogels.
De natuur is de grootste schat.

Je komt bij de vindplaats van de muntschat vanaf de parkeerplaats bij het infobord 't Sweeltje van Stichting het Limburgs Landschap. Loop vanaf de parkeerplaats naar wandelknooppunt 34. Loop dan richting knooppunt 2. Over het bruggetje is de geluksplek. Via knooppunt 7-3-1 kom je weer bij de parkeerplaats uit. De lengte van de route is ongeveer 6 kilometer.

Er is bij alle VVV vestigingen en agentschappen (in de gemeente Roerdalen) ook een overzichtskaart met route-informatie beschikbaar. Hiermee ontdek je alle geluksplekken van de gemeente Roerdalen

Contactgegevens

Geluksplek 3 Roerdalen: De Goudschat van 't Sweeltje
Sweeltjesbosweg
6065 AZ MONTFORT
Nederland