Archeologiewandeling: Roermond onder onze voeten

Kinderwandeling

Door de eeuwen heen is Roermond veranderd in een moderne stad. Toch kunnen jullie nog sporen van vroeger terugvinden. En niet alleen boven de grond. Samen met de VVV -gids gaan jullie op zoek naar ondergrondse sporen uit het verleden. Deze kinderwandeling is geschikt voor kinderen van groep 7 en 8 (leeftijd 10-12 jaar).

De stad wordt opgebouwd in plakjes.
Als ergens heel lang mensen wonen, komt er heel veel afval in de grond terecht. Ook overblijfselen van gebouwen vind je terug onder de grond. De geschiedenis ligt dus eigenlijk in lagen onder onze voeten, de oudste laag onderop.
Tijdens deze wandeling komen jullie ook langs enkele plekken die gemarkeerd zijn door een speer. Deze markeren archeologische vindplaatsen. Met behulp van moderne technieken kunnen jullie hier zelf een kijkje nemen in het verleden en horen jullie iets over de bewuste plek. Zo komt de geschiedenis van Roermond weer een beetje tot leven!

Prijs:

€ 55,00 per gids

Exclusief:
*Administratiekosten € 5,50

Bijzonderheden:
*Duur programma: 1 ½ uur
*De gids begeleidt maximaal 20 personen.
*Per groep dienen er minimaal 2 begeleiders aanwezig te zijn.
*Bij last-minute boekingen (binnen 7 werkdagen) worden dubbele administratiekosten in rekening gebracht.

RESERVEER HIER

Archeologiewandeling: Roermond onder onze voeten