Ontdek meer

 

Midden-Limburg: fietsen in vlak landschap

Midden-Limburg voor een fijne fietsvakantie

Wie denkt dat Limburg alleen uit heuvels bestaat, heeft het mis. Midden in Limburg kun je vlak fietsen in een zeer gevarieerde omgeving. Het ene moment fiets je door de bosrijke natuur en het ander moment kom je door één van de typisch Limburgse dorpjes. Het grensoverschrijdende fietsroutenetwerk in Limburg scoort dan ook liefst 4,5 ster volgens de kwaliteitsmonitor van het NL Fietsplatform

Fietsknooppunten netwerk

Midden-Limburg heeft een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk van zo’n 1.000 kilometer met genummerde knooppunten. Dit eenvoudig bewegwijzerde systeem sluit aan op het Duitse- en Belgische netwerk. Uniek, want het maakt een Belgisch biertje en 'Deutsche Kuchen' op één middag haalbaar. Indien nodig zetten Pontjes je de Maas over. Een groot deel van de routes zijn autovrij.

Fietsvriendelijk Roermond

Oplaadpunten voor elektrische fietsen, of e-bikes, in de Roermondse binnenstad zijn bij: Markt 31, bij de ingang van het Stadhuis, Markt 4, de bewaakte fietsenstalling in de Neerstraat en het Kloosterwandplein. Ook staat er een oplaadpaal in de Molenstraat naast de fietsenrekken. Fietsers kunnen hier maximaal één uur gratis de accu van hun fiets opladen. Dit oplaadcontact is ook bruikbaar voor laptop of  telefoon.   

In de Roermondse binnenstad kun je gebruikmaken van gratis bewaakte fietsenstallingen. Of je kunt je fiets onbewaakt stallen in een fietsenrek. Overigens is het in de binnenstad niet toegestaan om de fiets buiten een fietsenrek te plaatsen.Voor het stadhuis op de Markt en voor de fietsenstalling in de Neerstraat staat een gratis te gebruiken fietspomp. 

 

Internationale Maasfietsroute

De Internationale Maasfietsroute oftewel de EuroVelo 19, volgt de Maas vanaf de bron in Noord-Frankrijk tot de monding bij Hoek van Holland. Deze fraaie LF19 route doorkruist Frankrijk, België en Nederland en verbindt meer dan 1.100 km aan fietsroute. Download hier de Maasfietsroute.

Fietsroutes in Midden-Limburg

In en om Roermond zijn prachtige fietsroutes te maken. Deze zijn gratis te downloaden. Natuurlijk kun je ook de Internationale Maasfietsroute  vanuit Roermond fietsen.

Fietsrouteplanner

Plan je route vooraf via onze digitale routeplanner. Alle fietsknooppunten in Midden- en Noord-Limburg staan uiteraard ook op de fietsknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij één van de VVV vestigingen of in de webshop.

 • Ondernemers met een fietsershart

  Ondernemers midden in Limburg dragen fietsers een warm hart toe. Zij bieden voorzieningen variërend van een oplaadpunt, een omkleedgelegenheid tot (gratis) parkeermogelijkheden. Of stap af voor een kopje koffie met Limburgse vlaai, een lekkere lunch of diner met streekproducten.

 • Fietsroutes

  Midden-Limburg biedt een breed scala aan kant- en klare fietsroutes. Deze routes voeren je door typische Limburgse dorpjes, langs de Maas en Maasplassen of door natuurgebieden en Nationale Parken. Ook zijn er diverse routes met een thema. Deze routes zijn verkrijgbaar in de diverse VVV vestigingen midden in Limburg of via de webshop van VVV Midden-Limburg. Liever je eigen route samenstellen, kijk dan op de digitale fietsrouteplanner van VVV Midden-Limburg.

 • Bezienswaardigheden onderweg

  Midden-Limburg is rijk aan cultureel erfgoed. De diversiteit biedt voor elk wat wils. Via de fietsknooppunten kom je langs vele interessante cultuurhistorische objecten, zoals monumentale boerderijen, goed onderhouden kastelen, mooie kerken, bijzondere molens en op kleine kerkjes lijkende kapellen. 

  Op de routeplanner kun je zien waar de bezienswaardigheden liggen.

 • Fietsers welkom

  Zie je het Fietsers Welkom! gevelbordje bij horeca- en logiesbedrijven dan zijn deze ondernemers in het bezit van dit kwaliteitslabel en bieden zij extra service voor fietsers. Jaarlijks wordt dit kwaliteitslabel vernieuwd. Dit is te zien aan de jaarsticker op het gevelbord. 

  Bij Fietsers Welkom! bedrijven kun je rekenen op:

  Daghoreca geopend van mei t/m september, tenminste 5 dagen per week vanaf 11.00 uur. 
  Een beschikbare trekkersplaats op een camping.
  Logiesverstrekkers & campings die gasten accepteren voor 1 nacht.
  Logiesverstrekkers die een afgesloten fietsenstalling bieden.
  Aanwezigheid van een bandenplakset, fietspomp en EHBO-set.
  Het gratis bijvullen van hun bidon.
  Inzage of verkoop van fietskaarten.
  Droger of droogrek voor natte kleding bij logiesverstrekkers

  Actueel overzicht van alle deelnemende bedrijven.

 • Mountainbiken

  Voor mountainbikers zijn er midden in Limburg avontuurlijke en sportieve routes. Het grote aanbod aan natuurgebieden en bosrijke omgeving maakt Midden-Limburg uitermate geschikt om te  mountainbiken.

  Kijk hier voor de mountainbike routes midden in Limburg.

 • FietsNed pechpas

  Onverhoopt pech met je fiets? 

  FietsNed helpt je zo weer op weg. Voor houders van een FietsNed-pechpas is deze hulp kosteloos.

  Wat houdt de FietsNed - pechpas in?

  De pechpas biedt een landelijke dekking voor zowel een gewone fiets als voor een elektrische fiets. De pechpas staat garant voor kosteloze reparatie bij pech onderweg (ex. onderdelen) en gratis vervoer als reparatie niet mogelijk is.

  Een jaarabonnement kost € 32,50 en is te koop bij de VVV’s in Thorn, Reuver en Roermond. De pas wordt bij aankoop geactiveerd.

 • Fietsverhuur

  Diverse ondernemers in Midden-Limburg verhuren fietsen. Huur een standaard fiets, een elektrische fiets, een tandem of een kinderfiets. Dit kan individueel maar zeker ook met groepen.

  Waar kun je een fiets huren midden in Limburg?

 • Fietsveer

  In het waterrijke Midden-Limburg varen op verschillende plaatsen fietsveren om je rivier de Maas over te zetten zodat je je fietstocht kunt vervolgen.