Ontdek meer

 

Dagje er op uit midden in Limburg

Midden-Limburg is een ideale bestemming voor een dagje erop uit. 

De combinatie van uitgebreide natuur, met 2 nationale parken en diverse grensoverschrijdende natuurgebieden zorgt voor veel mogelijkheden om te fietsen, wandelen, of paardrijden. In de vele natuurgebeiden zijn dan ook talloze routes aangelegd. De meeste via het eenvoudig te volgen knooppunten systeem.

Langs de routes vind je vele bezienswaardigheden, zoals mooie kastelen en molens. Maar ook de vele culturele gebouwen in de steden kun je bijvoorbeeld via een stadswandeling bezichtigen. 

De watersport liefhebber kan erop uit op het water, op de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Je kunt er ook rondvaarten boeken.

Weert en Roermond bieden degene die graag winkelt een fraaie omgeving. In Weert kun je overdekt winkelen en op de pleinen genieten van koffie met vlaai. Roermond kent het Designer Outlet Center, met maar liefst 200 winkels voor merkkleding tegen outletprijzen. Het ligt op 3 minuten lopen van de fraaie binnenstad. Daarnaast heeft de Roermond de Huis- en Tuinboulevard en het Retailpark, waar je uitgebreid kunt winkelen en je auto gratis kunt parkeren.

 

Midden in Limburg worden veel evenementen georganiseerd, die zorgen voor een fraai dagje uit. Maar ook de vele toeristische bedrijven die dagattracties aanbieden zijn terug te vinden op onze website. Van zwemmen tot spelen in een speeltuin, of van een outdoor activiteit tot indoor bowlen; genoeg mogelijkheden voor een heerlijke dag uit. 

Als dit alles nog niet genoeg ingrediënten zijn voor een heerlijke dag uit midden in Limburg, dan kun je snel en eenvoudig naar België en Duitsland. Midden-Limburg grenst aan beide buurlanden, waardoor je jouw dagje uit ook kunt combineren met een bezoek aan Duitsland of België. 

Er is genoeg te zien, te doen of te beleven voor jouw dagje uit midden in Limburg.