Ontdek meer

 

Zomervakantie in Limburg

Vakantie midden in Limburg, dat is genieten in de zomer! Midden-Limburg is statistisch gezien één van de warmste plekken van Nederland. Dus volop gelegenheid om in de zon en de buitenlucht van je vakantie te genieten!

Ga fietsen of wandelen in de natuur. Stel je eigen route samen of maak gebruik van de vele wandel- en fietsroutes op onze routeplanner. Met twee Nationale parken en grensoverschrijdende en lokale natuurgebieden ben je er echt even uit. 

Natuurlijk biedt Midden-Limburg ook nog andere mogelijkheden voor uitstapjes. Uitjes met de kinderen? Voor zowel kleuters als ook tieners is er veel te zien, te doen en te beleven.

In de zomer zijn er tal van grote en kleine evenementen midden in Limburg. Van popfestival tot markten en braderieën. Ga tijdens je vakantie een dagje uit met vrienden of met het hele gezin.

Winkelen

Midden-Limburg is dè perfecte plek om gezellig te winkelen. Ontdek het Designer Outlet Roermond, een paradijs voor iedereen die graag een dagje gaat shoppen.

Met maar liefst 200 winkels en 250 designermerken tegen kortingen die oplopen tot 70%, kun je veel kopen voor weinig geld: van beeldbepalende modemerken als Prada, Gucci, Armani en Burberry tot sportlabels als Puma, New Balance, Nike en Adidas, en mainstreet merken als Guess, Diesel, Superdry en Desigual.

Het Designer Outlet Roermond ligt op slechts 3 minuten lopen van de historische binnenstad van Roermond. De grote ketens worden hier afgewisseld met leuke speciaalzaken. Drink een kopje koffie of ga lekker lunchen op een van de terrassen op de gezellige pleinen.

Bezoek het Retailpark en de Huis- en Tuinboulevard, twee eigentijdse winkelcentra met winkels, eetgelegenheden en gratis parkeren. 

In winkelstad Weert, met haar sfeervolle winkels, kun je volop winkelen en flaneren. Proef de Limburgse vlaai op één van de vele terrassen op de gezellige pleinen in het centrum.   

Watersport en waterrecreatie

Het zomerse weer biedt volop gelegenheid om te genieten van het vele zwem- en recreatiewater in Midden-Limburg. De Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersport gebied van Nederland, is een waar mekka voor de watersport liefhebber

Maar ook relaxed recreëren aan het water op één van de stranden is een uitje voor het hele gezin.

En mocht het een keer regenen tijdens je vakantie, dan zijn er diverse overdekte uitjes voor zowel kinderen als volwassen.

Wat biedt Midden-Limburg nog meer in de zomer?

Naast natuur, winkelen en water heeft Midden-Limburg een schat aan cultuur. Kastelen, molens, kerken, kruisen en kapellen, je vindt het in het Limburgse landschap! Ontdek het witte stadje Thorn, of het vestingstadje Stevensweert op het eiland in de Maas

Het buitenland België en Duitsland vind je letterlijk "om de hoek". Bezoek de mooie Duitse grensplaatsjes Brüggen en Wassenberg.

Kortom er is in Midden-Limburg genoeg te zien, te doen en te beleven voor een langer verblijf. Van camping tot hotel en van bungelowpark tot B&B, er zijn volop mogelijkheden voor een weekendje weg, midweek of langer verblijf.

Midden-Limburg, je voelt het pas als je er bent!