Ontdek meer

  • NL
  • EN
  • DE
  • FR
  • 中文

 

Wat is er te doen in Roermond?

In Roermond is altijd wat te beleven! Hier vindt je de allerleukste tips voor een gezellig dagje erop uit in Roermond.

In Roermond vind je gegarandeerd een leuke activiteit voor iedereen. Lees verder voor meer informatie.

Evenementen en bezienswaardigheden in Roermond

Evenementen en tentoonstellingen

De bruisende stad Roermond heeft een continue programma aan evenementen en tentoonstellingen. De kalender staat vol met activiteiten voor jong en oud.

Kijk hier voor het actuele overzicht van evenementen en tentoonstellingen in de gemeente Roermond

Bezienswaardigheden in Roermond

Er zijn talloze bezienswaardigheden in de gemeente Roermond. De stad Roermond en omliggende kernen beschikken over vele mooie plekjes en gebouwen zoals kastelen, kapellen, monumenten en en andere interessante lokaties. Deze mooie plekken liggen vaak in de prachtige natuur van Roermond. Er is genoeg om van te genieten.

Winkelen en water in Roermond

Winkelen in Roermond

Roermond is erg geschikt voor een dagje winkelen; het is dé winkelstad van Midden-Limburg.

Het Designer Outlet Roermond is het grootste Outlet Center van Noordwest Europa. Hier is mode en lifestyle in meer dan 200 winkels te vinden, en ook nog eens met flinke kortingen. Zeker doen als je in Roermond bent! 

Ook in de sfeervolle binnenstad van Roermond kun je heerlijk winkelen, slechts 3 loopminuten van het Designer Outlet verwijderd. Diverse gezellige pleinen, sfeervolle winkels, varierend van grote winkelketens tot kleine boetiekjes en een verscheidenheid aan horeca gelegenheden liggen aan je voeten.

Net buiten het centrum van Roermond vind je ook het Retailpark en de Huis- en Tuinboulevard. Twee winkelcentra met diverse grote winkels van meerdere ketens. 

Water in Roermond

Roermond is samen met de gemeente Maasgouw kern van de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Hierdoor kun je in Roermond zowel actief deelnemen aan watersport, maar ook genieten van de rust op het water. 

Het water vind je terug tot midden in het centrum van Roermond, aan de Roerkade. Daar stroomt de Roer uiteindelijk in de Maas, vertrekken rondvaarten over de Maasplassen en leggen bootjes aan. Geniet op de terrassen op de kade van hetgeen er gebeurt op het water.

Groepsuitje in Roermond

En wat kun je met een groep doen in Roermond? Heel veel! Samen met vrienden of met je familie op pad? Met kleine én grote groepen ben je hier op de juiste plek! 

In Roermond vind je mooie basis arrangementen en arrangementen op maat waarbij je samen met ons je eigen programma opstelt, geheel naar wens.

Bekijk het overzicht voor groepsactiviteiten in Roermond al dan niet in combinatie met de omliggende dorpen. Van sportieve activiteiten zoals een zeskamp, tot de natuur ontdekken op de fiets of op het water.

Geniet van een dagje weg! In Roermond beleef je gegarandeerd een leuke activiteit met je vrienden of familie!