Visvergunning midden in Limburg

Diverse visvergunningen

Elke visser in het Maasplassengebied moet in het bezit zijn van geldige visvergunningen. Dit is de VISpas of een weekvergunning.

Limburgvergunning

€ 15,00 p.p. per week. De Limburgvergunning is bedoeld voor zowel volwassenen als jeugd om maximaal een week in de Limburgse wateren (volgens de voorwaarden in de bijbehorende Lijst van Viswateren Limburg- o.a. Maas en Lateraal kanaal) te kunnen vissen.

Maasplassenvergunning

€ 15,00 p.p. per week. Wil je slechts 1 week vissen in de Midden-Limburgse Maasplassen? Dan is de Maasplassen Weekvergunning ideaal voor jou! In de bijbehorende Lijst van Viswateren Maasplassen zijn de wateren opgenomen waarop je met de Maasplassen Weekvergunning met maximaal twee hangels mag vissen.

Beide weekvergunningen, alsook de jaarvergunningen zijn te koop bij VVV Roermond. Bij VVV Thorn en Reuver zijn de weekvergunningen te koop.

Nachtvis/ en of derde hengelvergunning zijn enkel online via Sportvisserij Nederland te bestellen.

Overige lokale vergunningen

Vergunning Stevensweert

Visvergunning van hengelsportvereniging De Snoek uit Stevensweert, kost € 10,00 voor een week en is te koop in de VVV vestiging Stevensweert. Je mag er mee vissen op:

- Grindgat Meersekamp.
- Tracée Oude Maas (Kanaaltje) (bootvissen toegestaan).
 - Grindgat Teggerse Plas.
- Oude Maas (vanaf brug tussen Roosteren en Aesterberg tot aan brug Ohé en Laak).

Vergunning rivier de Roer

In de Roer leven meer dan 30 vissoorten. Voorbeelden hiervan zijn de zalm, zee-, beek- en bronforel, kopvoorn, sneep en barbeel. Sommige soorten zijn zelfs uniek in Nederland. Met een dagvergunning kun je vissen op grote delen van beide oevers van de Roer, vanaf de Nederlandse grens in Vlodrop tot aan de brug bij de Maastrichterweg-Andersonweg in Roermond. Jaarvergunningen voor de Roer zijn beschikbaar voor de leden van de vier deelnemende visverenigingen (Ool-Herten, Herkenbosch, Vlodrop en Posterholt) en kosten € 5,00. Deze vergunningen zijn verkrijgbaar bij de verenigingen. Voor niet-leden zijn dagvergunningen te koop bij de VVV agentschap Schurenhof, Vlodrop. De kosten bedragen € 7,00 per dag. Je kunt ook voor €15,00 een weekvergunning aanschaffen. vanaf 2019 mag er niet met lood gevist worden. Bij Schurenhof is een alternatief op te halen.

Vergunning Thorn

In de VVV vestiging Thorn kun je een weekvergunning kopen van hengelsportvereniging ’t Alfje. Deze kost € 2,00 en is één week geldig na datum uitgifte.

Je mag er mee vissen op:

-de Panheelderbeek, vanaf Tramweg tot aan de A-2 te Heel en Wessem.
 -de Thornerbeek.
 -de Itterbeek vanaf de Belgische grens tot de instroom van de Thornerbeek.
 - Vijver Zegershof

Vergunning rivier de Swalm

Met deze vergunning mag je vissen op de rivier de Swalm. De vergunning is verkrijgbaar bij VVV agentschap van Kantoor Boekado in Swalmen. Een jaarvergunning kost € 41,00 en weekvergunning kost € 20,00 na het invullen van een formulier krijg je de officiële vergunning thuisgestuurd. Voor kinderen onder de 14 jaar bestaat er een jeugdvispas, voor deze pas betaal je € 7,50 per jaar.

VISpas en kleine VISpas

De VISpas ontvang je als je lid bent of wordt van een hengelsportvereniging. Hiermee mag je in de Maas, kanalen en de Maasplassen met twee hengels vissen. Bij VVV Roermond kun je dit lidmaatschap aangaan. Je mag dan ook in veel wateren buiten Midden-Limburg vissen, zie hiervoor de Gezamenlijke Lijst van de Nederlandse Viswateren.

Als je alleen met één hengel in het Lateraal Linne-Buggenum en het Julianakanaal wilt vissen, heb je de kleine VISpas nodig. De Kleine VISpas is te koop voor €14,- bij alle postkantoren en is geldig tot het einde van het kalenderjaar.