Ontdek meer

 

Venray in Noord-Limburg

Dagje uit in de gemeente Venray

Venray is de centrumgemeente in het noordwesten van Limburg. Samen met 13 kerkdorpen kenmerkt het zich door mooie en veelzijdige natuur. De stad Venray heeft een gezellig centrum.

De gemeente is vooral bekend door haar herinneringstoerisme. Het Duitse oorlogskerkhof in IJsselsteyn en het oorlogsmuseum in Overloon liggen dichtbij.

De gemeente Venray is ideaal voor een wandel- en of fietsvakantie. Er is een wandelknooppuntennetwerk en een fietsknooppuntennetwerk. Door de centrale ligging ben je snel in steden zoals Venlo, Roermond, Nijmegen en Eindhoven.

Bekendste kerkdorpen van de gemeente Venray

Wanssum, gezelligheid langs de Maas

Wanssum ligt langs de Maas en heeft een jachthaven met 200 moderne ligplaatsen, met alle nodige voorzieningen, inclusief een gezellig café met terras.

IJsselsteyn, herdenkingsplek

IJsselsteyn is vooral bekend vanwege haar Duitse militaire begraafplaats, de enige in Nederland. Samen met het oorlogsmuseum in het vlakbij gelegen Overloon worden herinneringen aan de tweede wereldoorlog hier levend gehouden. 

Smakt, bedevaartsoord

Smakt is bekend als bedevaartsoord van de heilige Sint-Jozef. Rond zijn naamdag (19 maart) bezoeken veel pelgrims de kleine Sint-Jozefkapel (1699). Omdat het Pieterpad langs het kerkje loopt, is het bij veel wandelaars bekend. Het Pieterpad komt ook langs het kerkdorp Geijsteren.