Ontdek meer

 

Roermond bereikbaar

Actuele werkzaamheden

Gastvrije stad Roermond en regio timmert aan de weg voor betere verbindingen. Momenteel wordt er gewerkt aan de N280 in Roermond, de verbindingsweg tussen de gemeenten Roermond en Leudal. Ook moet de N280 beter aansluiten op de A2, de A73 en de B52 naar Duitsland. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Parkeerplaats voor auto's

Op parkeerplaatsen op straat binnen de Singelring mag maximaal één uur worden geparkeerd. Bezoekers die langer willen blijven, parkeren in één van de parkeergarages of op één van de parkeerterreinen aan de Singelring rond de binnenstad. Op straat moet betaald worden op maandag tot en met zaterdag tussen 8:00 en 20:00 uur en op zondag van 12:00 tot 20:00 uur. Betalen voor parkeren op straat of op parkeerterreinen (zonder slagboom) kan - naast contant en PIN - ook met de mobiele telefoon of Smartphone. 

Voor maar € 3 euro kun je parkeren in de overdekte parkeergarages het Stationspark (Maria Theresialaan 12) en Kazerneplein  (Maashaven 114). Parkeertickets zijn te verkrijgen bij de VVV Winkel op de Markt. Vanuit beide parkeergarages ben je binnen 2 minuten in hartje Roermond. 

Parkeerplaats voor bussen

Op het Wilhelminaplein is plek voor 1 à 2 bussen. Bij het Designer Outlet Roermond is een speciale parkeerplaats voor touringcars. Beiden betaald parkeren. Gratis parkeren is mogelijk bij een groepsboeking bij het Designer Outlet Roermond: 
Groepen vanaf 15 personen krijgen extra voordelen, zoals een Fashion Passport voor iedereen in de groep (goed voor 10% extra korting), gratis parkeren en een gratis lunch voor de groepsleider en de buschauffeur.

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Roermond is goed bereikbaar vanuit alle delen in Nederland. Binnen de Provincie Limburg is Roermond uitstekend bereikbaar per bus. De VVV vestigingen verkopen diverse buskaartjes van Arriva.  Roermond ligt op de intercity spoorlijn Alkmaar - Heerlen/Maastricht en op de spoorlijn Nijmegen-Roermond. Koop een voordelig kaartje via de spoordeelwinkel Het busstation is direct naast het NS-station. Ook vind je hier taxi’s, regiotaxi’s, greenwheels en ov-fietsen. Plan je reis naar Roermond met OV9292 of NS reisplanner
 

Bereikbaarheid  per fiets

Roermond is goed bereikbaar voor fietsers en e-bikes. De Roermondse binnenstad heeft vijf oplaadpunten voor elektrische fietsen, ook wel e-bikes genoemd. Fietsers kunnen hiermee gratis de accu van hun fiets opladen voor de duur van maximaal 60 minuten. Het oplaadcontact kan ook worden gebruikt voor het opladen van bijvoorbeeld een laptop of een telefoon. 

Het eerste oplaadpunt staat bij Markt 31, direct naast de ingang van het stadhuis. Het tweede punt staat naast de parkeerautomaat ter hoogte van huisnummer 4 aan de Markt. Het derde en het vierde punt is een wandcontactdoos in de bewaakte fietsenstalling in de Neerstraat en in het Kloosterwandplein. Het vijfde punt is een oplaadpaal die werkt op zonne-energie. Deze staat in de Molenstraat naast de fietsenrekken.  

In Roermond zijn veel fietsstallingen. Ook kunnen fietsers in de binnenstad van Roermond hun fiets onbewaakt stallen in een van de vele fietsrekken. De fietsrekken staan verspreid over de binnenstad nabij de winkels. De locaties van de fietsrekken-en stallingen vind je hier.

Voor wegwijzing in en om Roermond kun je gebruik maken van de fietsknooppunten. Plan je route met de fietsroute planner van VVV Midden-Limburg.

 

Parkeren in het centrum van Roermond

Fietsstallingen Roermond