Ontdek meer

 

Parkeren in Weert

Betaaltijden

Vanaf 1 januari 2016 gelden de volgende betaaltijden voor parkeren op straat in Weert: maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. Dit betekent dat je op donderdagavond (koopavond) op straat niet hoeft te betalen, maar dat op zaterdag wel een uur langer betaald parkeren geldt. 

Deze tijden gelden niet voor de parkeergarages met een slagboom. Daar dient voor parkeren 24 uur per dag te worden betaald.

Parkeren op zon- en feestdagen & koopzondagen

Op zondag en koopzondagen kan in Weert gratis worden geparkeerd op de parkeerterreinen, langs straten en op de parkeerdekken. Dit geldt niet voor de parkeergarages die uitgerust zijn met een slagboom en dit geldt niet voor het P+R parkeerterrein van Q-Park aan de Parallelweg. Hier moet je op zondag de gehele dag betalen. De parkeergarages met een slagboom zijn: Stationsplein, Centrum, Poort van Limburg, Walburgpassage, Ursulinen en vanaf voorjaar 2016 ook de parkeergarage De Munt. 

Betaalmogelijkheden

Bij alle parkeerautomaten kun je al vóór 09.00 uur betalen. Bij de meeste automaten kan dit vanaf 05.00 uur. De automaat rekent dan de betaaltijd vanaf 09.00 uur.

Naast contant betalen kun je ook achteraf betalen met je Weerterlandpas, bezoekerspas of mobiele telefoon. Dit noemt de gemeente Weert PLUSparkeren.

Mocht je nog informatie missen m.b.t. parkeren in Weert, ga dan naar de gemeentelijke pagina over parkeren in Weert.

Touringcars

Bussen en Touringcars kunnen parkeren op : Parkeerterrein Penitentenstraat, Nazarethsteeg 13, 6001 SB Weert

Parkeren in het centrum van Weert