Ontdek meer

 

Winkelen en flaneren in de gemeente Weert

Winkelen in Weert

De binnenstad van Weert vormt een aantrekkelijk en gastvrij winkelgebied met een breed aanbod aan winkels. Het historische centrum kenmerkt zich door de vele modewinkels. Modebewuste bezoekers kunnen in een sfeervolle omgeving dan ook eindeloos winkelen. In Weert vind je naast de grote merken een verscheidenheid aan mode- en foodspeciaalzaken en vrijetijdswinkels. Naast winkels in de winkelstraten en rondom de diverse pleinen heeft Weert ook een compleet vernieuwd overdekt winkelcentrum. De Muntpassage is een modern winkelcentrum met een bijzondere architectuur waar ruim 40 winkels gevestigd zijn. De Muntpassage ligt midden in het historisch hart van Weert.

Horeca

Ook de horeca is goed vertegenwoordigd. Weert telt vele restaurants, cafés met gezellige terrassen en ijssalons. De vlaaienstad heeft alles in huis voor een aangenaam en zinderend verblijf. Ze zeggen weleens: gezelligheid maak je zelf. Maar in Weert wordt het je wel erg gemakkelijk gemaakt.

Koopavond & koopzondag

Elke donderdag is het tot 21.00 uur koopavond in Weert. Ook openen de winkels elke laatste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur de deuren.

Weekmarkt

Iedere zaterdag van 9 tot 16 uur is er een grote weekmarkt, hier vind je een veelheid in en een grote variatie aan producten zowel food als non food. De marktkraampjes staan opgesteld op een aantal straten en pleinen: de Markt, Nieuwe Markt, van Berlostraat, Meikoel en Langstraat.

Parkeren

Het centrum is goed bereikbaar en op verschillende locaties rondom het centrum zijn ruim voldoende parkeerplaatsen. Op koopavonden en koopzondagen is het parkeren gratis m.u.v. parkeergarages. 

Meer informatie over winkelen in Weert.

Kleding

VT Mode heeft een ruime collectie dameskleding, herenmode en schoenen. Van 50+ bekende merken als Scotch & Soda, Geisha & PME Legend. Benieuwd? Kom kijken bij onze kledingzaak in Weert.

VT Mode