Ontdek meer

 

Wandelroutes midden in Limburg

Heerlijk wandelen midden in Limburg. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Midden-Limburg biedt een breed scala aan kant en klare wandelroutes.

Deze wandelroutes leiden je door typische Limburgse dorpjes, langs de Maas en Maasplassen of door natuurgebieden en Nationale parken. Ook zijn er diverse routes met een thema. 

Liever je eigen route samenstellen klik dan op de wandelrouteplanner.

Wandelroute

Het witte stadje Thorn herbergt een schat aan cultuurhistorie.

Fotopuzzeltocht Thorn
Wandelroute

THORN: VVV Thorn, Wijngaard 14, aanvang: 12:00 uur, Hap en Stap in de Maasstadjes Thorn en Wessem, Kosten:EU 11,95 inclusief routebeschrijving met kaart en 3 vouchers die recht geven op een hapje

Hap & Stap Thorn en Wessem
Wandelroute

De Hap en Stap Thorn-Wessem met lunch-to-go start op het mooie plein de Wijngaard in Thorn en voert via de mooie kapel Onder de Linden naar het maasdorp Wessem. Hier ontvang je bij gasterij De Knip tegen inlevering van je voucher een heerlijk belegd broodje gezond of carpaccio, inclusief coffee/cappuccino of thee-to-go, of een een warme chocomel-to-go. Aan de Maasboulevard staan diverse banken om op je gemak te genieten van je lunch.

Hap en Stap Thorn-Wessem met lunch-to-go
Wandelroute

Met je Smartphone een interactieve stadswandeling maken door het historische centrum van het witte stadje Thorn.

Interactieve stadswandeling Thorn
Wandelroute

Route: 5,8 kilometer. De route voert door het witte stadje Thorn en langs een aantal kapellen, die rondom het witte stadje liggen.

Kapellenroute
Wandelroute

Route: 6,8 km. Deze wandeling loopt in het buitengebied tussen Thorn en Wessem. Een landelijke route met mooie vergezichten, waarbij je o.a. ook langs de Maasplassen loopt. De wandeling biedt de mogelijkheid om zowel in Thorn als Wessem een stop te maken.

Maasvallei, Drie eigen - route oranje
Wandelroute

Route: 6,5 km. De route start in het witte stadje Thorn en brengt je eerst rondom het dorp waar je veel kapellen passeert. een pronkstuk is de kapel onder de Linden, die je kunt bezoeken. Via natuurgebied Vijverbroek aan de grens met Belgie kom je in het centrum van Thorn terecht.

Maasvallei, Drie eigen - route geel
Wandelroute

Thorn staat bekend als het witte stadje met een eeuwenoude geschiedenis. Stiftdames voerden 800 jaar de scepter in dit miniatuur vorstendom. De stadswandeling door historisch Thorn voert langs 21 monumenten en gebouwen en is ca. 2 km lang. Hier geldt zeker klein maar fijn!

Thorn
Wandelroute

Lengte: 1,6 km. Deze wandeling laat je alle mooie plekken in het witte stadje Thorn zien. Thorn werd in het laatste kwart van de tiende eeuw gesticht als een abdij voor benedictinessen.

Thorn - Stadswandeling