Wandelroute midden in Limburg

Heerlijk wandelen midden in Limburg. Trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Midden-Limburg biedt een breed scala aan kant en klare wandelroutes.

Deze wandelroutes leiden je door typische Limburgse dorpjes, langs de Maas en Maasplassen of door natuurgebieden en Nationale parken. Ook zijn er diverse routes met een thema.

Liever je eigen route samenstellen klik dan op de wandelrouteplanner.

Wandelroute

Lengte: 3,2 kilometer. Deze korte maar gevarieerde route voert door de bossen van de Beegderheide naar Beegden en door het Maasdal weer terug naar het startpunt.

Beegder Sagenroute
Wandelroute

Lengte: 5,4 km. Weert telde in vroeger tijden maar liefst 8 stadsmolens. Molens om graan te malen. Maar ook volmolens, oliemolens, zaagmolens, molens om schors te vermalen.

Kollergang
Wandelroute

Lengte: 3,2 km. Deze route is een mooie mix tussen landelijke vergezichten en bos. Je komt langs vennen en in Swartbroek vind je ook een oorlogskerkhof.

De Krang route - Blauw
Wandelroute

Lengte: 5,2 km. Deze route brengt je via een knuppelpad naar het vogel kijkscherm. Verder door veel natuur, langs vennen, molen De Hoop en het oorlogskerkhof in Swartbroek.

De Krang route - Groen
Wandelroute

Lengte: 4,4 km. Op deze route kom de langs de prachtige Tungelroyse Beek, waar je over een knuppelbrug loopt. Verder passeer je de molen De Hoop en kom je in het centrum van Swartbroek, waar je een oorlogskerkhof vindt. De route is een mooie afwisseling van bossages, groen en vergezichten.

De Krang route - Oranje
Wandelroute

Lengte: 12,1 km. Geniet van een vogel kijkscherm dat je een mooie kijk geeft op de daar aanwezige dierenwereld. Een mooi houten pad leidt je ernaar toe. Verder biedt de route mooie vergezichten over het landelijke gebied en kom je ook bij de Tungelroyse Beek, die een mooie aanblik in het landschap geeft.

De Krang route - Rood

Weert
Wandelroute

Met je smartphone een digitale stadswandeling maken door de historische binnenstad van Weert. Van 2,6 of 2 kilometer

Weert
Wandelroute

Lengte 15,4 km. De Grindgatenroute laat je kennis maken met de ontgrinding in Heel en omgeving.
Op 19 oktober 2014 werd het wandelroutenetwerk Heel officieel geopend. De leden van de werkgroep die hierbij betrokken waren, kwamen op het idee om informatieborden te plaatsen over de ontwikkeling van de Maasplassen rondom Heel. De borden geven in woord en beeldinformatie over de ontgrindingen en de veranderingen waardoor, na een ontgrindingsperiode van 40 jaar, het huidige landschap is ontstaan. Drie van de borden zijn tot stand gekomen in samenwerking met WML en geven tevens informatie over het

Grindgatenroute

Lengte c.a. 15 km.
Een dagvullende wandeling in de mooie gemeente Roerdalen, die ook even de grens over gaat naar Effeld.

Hap & Stap Meinweg