Overige bezienswaardigheden midden in Limburg

Midden-Limburg beschikt over een grote diversiteit aan cultureel erfgoed.

Een variatie aan monumenten en bezienswaardigheden als oude buurtschappen, torens, oude bruggen, kiosk, sluis, carillon, uitkijktoren of stadhuis, die een bezoek zeker waard zijn.

Ze hebben allemaal hun eigen karakter en maken Midden-Limburg een uniek stukje Nederland waar veel te bezichtigen is.

Streekproducten

De huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij is De Brouwschuur, maar dit is slechts een van de facetten van deze brouwerij.

De Weerter Stadsbrouwerij
Bedrijf te bezoeken

De Weerter Stadsbrouwerij
Museum

In het Historiehuis maakt u kennis met de geschiedenis van Roermond. Vanaf het ontstaan tot en met deze eeuw heeft de stad een bewogen verleden.
Het voormalige Stedelijk Museum Roermond beheert drie soorten collecties, verspreid over verschillende locaties in de stad.

Historiehuis
Erfgoed

De oksel tussen Maas en zijriviertje Berwijn is een onontdekt terrein tussen gemeenten Eijsden-Margraten en het Belgische Voeren, waar vele eeuwen historie wachten om opnieuw verteld te worden.
Beleef het archeologische verhaal uit de tijd van de middeleeuwen, dat gaat over het immense fort Navagne, net voor de grens met Belgie. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van het kasteel. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Eijsden - Fort Navagne
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van het Genneper Huys. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het Genneper Huys. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep -  het Genneper Huys
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van de Franken van Gennep. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Franken van Gennep. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Gennep - De Franken van Gennep
Erfgoed

De archeologie van de Tweede Wereldoorlog staat pas sinds kort in de belangstelling en deze plek in Melick geeft iets prijs van de gebeurtenissen uit die tijd. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de oorlogsgeschiedenis van deze plek. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Melick - De Rur-Stellung
Erfgoed

Terug naar de tijd toen de Romeinen hier rondliepen! Zij noemden deze plek Mederiacum. Vandaag bekend onder de huidige naam Melick.
Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Melick / Herkenbosch - Romeins villaterrein
Erfgoed

Terug naar de tijd waarin de Bokkenrijders en ander gespuis de omgeving onveilig maakten. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en het belang van de vondsten. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Nederweert - Het Cachot
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van het zwaard van Neer. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het zwaard van Neer. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Neer - Het zwaard van Neer