Ontdek meer

 

Natuur in de gemeente Weert

Groene Parels

Bijzonder zijn de Groene Parels: Het Grenspark Kempen~Broek, dat zich uitstrekt via de Belgische grens door de gemeente Weert tot in Nederweert. Recreatiegebied de IJzeren Man is hier onderdeel van.Bezoek ook eens: Boshoverheide, Laurabos en het Wijffelterbroek.

Must Do!

Weert en de dorpen eromheen afgewisseld met natuurgebieden zorgen voor een ideale mix om de natuur te ontdekken.Wandel, fiets en paardrij mogelijkheden volop.

 

Bezoekerscentrum

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man gaat weer open! Daarbij worden de coronamaatregelen in acht genomen. Vanaf dinsdag 2 juni a.s. zijn we weer open voor het publiek en de recreanten.
Iedereen, die geen verkoudheidsklachten heeft is van harte welkom. De toegang is gratis.

Samen duurzaam leren en leven

Bezoekerscentrum IJzeren Man - Centrum voor Natuur- en Milieueducatie
Park/Tuin

Prachtige binnentuin gelegen bij Eric Mertens Optiek in de Maasstraat

Groene Parels in Weert
Natuurgebied

De Boshoverheide is een natuurgebied in de gemeente Weert tussen Weert en Budel. De heide is ruim 200 ha groot en sluit aan bij de Loozerheide en de Weerter- en Budelerbergen. Tussen dit gebied en de Weerterbergen loopt het trace van de IJzeren Rijn.

Boshoverheide
Park/Tuin

Mooi park in de wijk Molenakker met verschillende calisthenicstoestellen.

Groene Parels in Weert
Park/Tuin

Deze brandpoel met de naam Coonepoel ligt aan de rand van het dorp Tungelroy.
Het is een van de vele brandkuilen die Tungelroy vroeger had.

Coonekoel
Natuurgebied

Tussen Weert en de Belgische grens bevinden zich diverse natuurgebieden, die onderdeel zijn van het grensoverschrijdend park Kempen-Broek. Recreatiegebied De IJzeren Man ligt vlakbij Weert. Genoemd naar een meer, ontstaan door zandafgraving voor de spoorlijn Eindhoven - Weert.

Ijzeren Man
Natuurgebied

De Krang is een natuurgebied direct ten zuidwesten van Swartbroek.

De Krang
Park/Tuin

Om het pand van het Franciscus Hospice ligt een prachtige tuin.

Franciscus Hospice Weert
Bezoekerscentrum

GrensPark Kempen~Broek is een uitgestrekt, goed ontsloten gebied op de grens van beide provincies Limburg, ter hoogte van Weert. Hier kan je genieten van de open ruimte en de stilte.

Grenspark Kempen~broek
Natuurgebied

GrensPark Kempen~Broek is een uitgestrekt, goed ontsloten gebied op de grens van beide provincies Limburg, ter hoogte van Weert. Hier kun je genieten van de open ruimte en de stilte.

Grenspark Kempen~broek