Ontdek meer

 

Natuur in de gemeente Leudal

De gemeente Leudal wordt ook wel de tuin van Limburg genoemd. De grootste gemeente van Midden-Limburg kent vooral veel groen.

Het bekendste natuurgebied binnen de gemeente is natuurgebied Leudal. Dit gebied omvat zo'n 900 ha, waarvan een groot deel (500 ha) als reservaat door Staatsbosbeheer wordt beheerd. Door het gebied lopen mooie wandel- en fietsroutes.

In bezoekerscentrum Leudal vind je informatie over natuur en cultuur van het hele leudalgebied. Behalve het natuurgebied Leudal heeft de gemeente nog diverse kleinere natuurgebieden, tuinen en parken. 

De gemeente Leudal is ideaal om te wandelen, fietsen, nordic walken en paardrijden. Voor het totale overzicht van natuurgebieden ga je naar de overzichtspagina natuurgebieden midden in Limburg.

Bezoekerscentrum

Ontdek natuur en erfgoed van Leudal. Vanaf Bezoekerscentrum Leudal kunnen groepen excursies maken door natuurgebied het Leudal op aanvraag met diverse thema's.

Bezoekerscentrum en museum Leudal
Natuurgebied

Het Leudal is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Limburg. Het is gelegen tussen de dorpskernen Haelen, Roggel, Neer, Nunhem en Heythuysen in de gemeente Leudal.

Het Leudal
Natuurgebied

In de gemeente Heythuysen ten zuidwesten van het kerkdorp Heibloem ligt het Spaanse Bos.

Spaanse Bos
Natuurgebied

Langs de weg van Horn naar Heythuysen ligt Landgoed Beijlshof. Het landgoed is ca. 93 ha. groot.

Landgoed Beijlshof
Natuurgebied

Exaten is een landgoed van 141 ha, gelegen ten zuidoosten van Baexem.

Exaten