Ontdek meer

 

Natuur in de gemeente Beesel

De gemeente Beesel is in 2014 uitgeroepen tot het Groenste Dorp van Nederland. De jury roemde Beesel als dorp met een uitzonderlijk fraai landschap. Het buitengebied is agrarisch en bevat veel zeldzame natuur, zoals dassenburchten. Een dicht netwerk van recreatieve paden maakt van de gemeente een echte groene parel.

Beesel en Reuver kennen een aantal mooie natuurgebieden, zoals het Beesels Broek en het Meerlebroek. De gemeente Beesel is ook onderdeel van het grensoverschrijdend natuurgebied Maas-Swalm-Nette, dat aan de oostkant van de gemeente de grens met Duitsland passeert.

De gemeente Beesel is ideaal om te wandelen, fietsen, nordic walken en paardrijden. Voor het totale overzicht van natuurgebieden ga je naar de overzichtspagina natuurgebieden midden in Limburg.

Natuurgebied

Het 28 ha. grote reservaat ligt ten zuidoosten van Beesel in een gevarieerd cultuurlandschap.

Beesels Broek
Natuurgebied

Het 'Brachter Wald' is de oostelijke entree van de gemeente Beesel vanuit Duitsland.

De Witte Stein
Natuurgebied

Gelegen aan de oostzijde van Beesel, tussen de Sint Willibrordusdijk en de grens met Duitsland, ligt natuurgebied Meerlebroek, eind jaren negentig aangelegd als natuurcompensatiegebied voor de A73.

Natuurgebied Meerlebroek in Beesel
Natuurgebied

Het voormalige munitiedepot van het Britse Rijnleger is vanwege zeldzame dieren en planten in de heide sinds 1995 een Natuur Reservaat.

Munitiedepot