Musea Midden Limburg

Limburg is een provincie met een cultureel verleden. In heel Limburg vind je dan ook diverse musea. Op onze website is een uitgebreid overzicht te vinden met alle musea die er in Midden-Limburg zijn.

Bekijk ze en lees meer over wat er te doen is en vind direct informatie over de prijzen en openingstijden. Kies voor een cultuur dagje uit en bezoek een museum in Midden-Limburg!

Museum

In het Historiehuis maakt u kennis met de geschiedenis van Roermond. Vanaf het ontstaan tot en met deze eeuw heeft de stad een bewogen verleden.
Het voormalige Stedelijk Museum Roermond beheert drie soorten collecties, verspreid over verschillende locaties in de stad.

Historiehuis
Museum

Het Cuypershuis is een museum in Roermond, gevestigd in het voormalige woonhuis annex atelier van architect Pierre Cuypers. Vroeger werd dit het Gemeentelijk of Stedelijk Museum Roermond genoemd. Het Cuypershuis toont naast de vaste presentatie diverse exposities, voor oud en jong. Naast onderwerpen die voor Cuypers als 19e-eeuwse ontwerper relevant waren, komen ook actuele thema's aan bod. Zo heeft het museum een eigen CuypersLab. Hier kun je zien wat er mogelijk is met 3D printen. Hierdoor biedt het Cuypershuis steeds een afwisselende beleving.

Cuypershuis Roermond