Musea Midden Limburg

Limburg is een provincie met een cultureel verleden. In heel Limburg vind je dan ook diverse musea. Op onze website is een uitgebreid overzicht te vinden met alle musea die er in Midden-Limburg zijn.

Bekijk ze en lees meer over wat er te doen is en vind direct informatie over de prijzen en openingstijden. Kies voor een cultuur dagje uit en bezoek een museum in Midden-Limburg!

Museum

Aan de hand van kunsthistorische objecten en moderne multimedia shows wordt aandacht geschonken aan de geschiedenis van Thorn: de abdissen, de adellijke stiftsdames, archeologische objecten en de beroemde muziekgeschiedenis.

Museum Thorn
Museum

Als de grootste binnenhaven van Nederland is Maasbracht met recht het centrum van de binnenvaart. Aan de haven van Maasbracht bevindt zich het Maas Binnenvaartmuseum.

Maas Binnenvaartmuseum
Museum

Het Cuypershuis is het museum over de Roermondse architect/ontwerper Pierre Cuypers (1827-1921) en legt linken tussen architectuur en hedendaagse interieurvormgeving.
Van dinsdag t/m zondag kunt u het Cuypershuis van Roermond bezichtigen.

Cuypershuis
Museum

In het Historiehuis maakt u kennis met de geschiedenis van Roermond. Vanaf het ontstaan tot en met deze eeuw heeft de stad een bewogen verleden.
Het voormalige Stedelijk Museum Roermond beheert drie soorten collecties, verspreid over verschillende locaties in de stad.

Historiehuis
Museum

In het Roerdriehoek museum is te zien en te horen hoe zowel burgers als militairen vanaf mobilisatie, bezetting tot aan bevrijding in maart 1945 deze periode in Midden-Limburg beleefden.

Roerdriehoekmuseum
Museum

Het Roerstreekmuseum, dat eigendom is van de Heemkundevereniging Roerstreek, is gelegen naast de basiliek van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus te Sint Odilienberg (5 kilometer ten zuiden van Roermond).

Roerstreekmuseum
Museum

Maak kennis met het roerige en indrukwekkende verleden van Stevensweert en Ohe en Laak.In het Streekmuseum van Stevensweert/Ohe en Laak.

Streekmuseum Stevensweert
Museum, Bezinnen

Franciscus (Assisi 1182) was een onstuimige levensgenieter. Zijn familie was rijk en later zou hij het bedrijf overnemen en veel geld verdienen. Het zou anders lopen.

Jacob van Horne Museum
Bezoekerscentrum, Museum

Eynderhoof is een uniek levendig museum, het is meer dan alleen historische gebouwen.

Museum Eynerhoof
Museum

De Musea Maaseik verwelkomen u in haar drie prachtige schatkamers.

Musea Maaseik

Filters