Molens van onze partners midden in Limburg

Bij diverse molens in Midden-Limburg worden rondleidingen gegeven.

Verder zijn er in Midden-Limburg water- en windmolens die je alleen van buiten kunt bezichtigen.

Deze vind je onder bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheid, Molen of Gemaal

In de wijk De Kapel vlak bij de oude begraafplaats en een beetje verscholen achter wat huizen, een schoolgebouw en wat groen staat een prachtig molengebouw.

Kepelse Meule
Bedrijf te bezoeken, Molen of Gemaal

Molenstichting Weerterland beheert in de gemeente Weert een aantal monumentale windmolens en zorgt dat die molens regelmatig draaien en te bezichtigen zijn.

Stichting Weerterland
Molen of Gemaal

Oetsjpanning De Meuleberg is een fantastisch uitgangspunt voor vele wandel- en fietsroutes door Nationaal Park De Meinweg en 't Roerdal.

Oetsjpanning De Meuleberg
Molen of Gemaal, Bezienswaardigheid

Breng eens een bezoek aan molen de Grauwe Beer, een houten achtkante beltmolen.

De Grauwe Beer
Molen of Gemaal

Oude graanmolen uit 1855 dat nu fungeert als museum.

Brachter Molen
Molen of Gemaal

Limburgs hoogste windmolen staat naast natuurgebied de Molenplas in Stevensweert! Het team vrijwillige molenaars houdt elke 2e en laatste zaterdagmiddag van de maand gratis Open Huis van 13.00 tot 16.00 uur. Bewonder de Hompesche Zandtovenaarfilm en geniet van het panorama-uitzicht op drie landen.

de Hompesche Molen
Molen of Gemaal

De Gitstappermolen heeft een groot rad, het rad van geluk.

Geluksplek
Molen of Gemaal

De molen ligt op de grens van Nederland en Duitsland. Het scheprad van de Gitstappermolen ligt nog precies aan de Nederlandse zijde. De Gitstappermolen is een in 1377 gebouwde watermolen in Vlodrop. Gelegen in een prachtig groene omgeving.

De watermolen, een rijksmonument, is een zogenaamde middenslagmolen en is gelegen op het adres Gitstappermolenweg 3 te Vlodrop. De watermolen bevindt zich even ten oosten van de buurtschap Etsberg. De watermolen wordt gevoed door water van de Rothenbach. De Rothenbach is een beek die ter plaatse de grens vormt tussen Duitsland (Nord-Rhein-Westfalen) en Nede

Gitstappermolen
Museum, Molen of Gemaal, Natuurgebied, Recreatiegebied

De stad Wegberg biedt als levendige culturele en recreatieve stad veel recreatiemogelijkheden.

Toerisme en Recreatie Wegberg