Ontdek meer

 

Geluksplekken in de gemeente Roerdalen

Ontdek de 26 geluksplekken in de gemeente Roerdalen. De inwoners van de gemeente Roerdalen hebben deze plekken, verborgen parels van geluk, aangewezen. Zes van deze plekken zijn ook kindergeluksplekken. De geluksplekken liggen in de kernen van Herkenbosch, Vlodrop, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Melick en in het buitengebied. 

Overzicht geluksplekken

De plattegrond met daarop alle geluksplekken kun je ophalen bij de VVV agentschappen in de gemeente Roerdalen of bij een van de VVV vestigingen in Midden-Limburg. Je kunt hem ook downloaden (7 Mb).

De geluksplek

Bij elke geluksplek staat een bord met een omschrijving van het geluk dat je op deze plek kunt vinden. De plek zelf is een belangrijk onderdeel van de geluksbeleving. Bij alle gelukplekken kun je lezen bij welke ondernemer je een gouden gelukstip kunt ophalen. Zij zullen je de tip in een envelop met een geheimzinnige glimlach overhandigen. De gouden gelukstips staan alleen op de geluksborden.

Ontdek de geluksplekken via GPS

Je kunt de geluksplekken ook ontdekken door middel van geocaches. Een geocache is een soort 'schat' die met GPS kan worden gevonden. Bij iedere geluksplek vind je een link naar meer informatie over de geocache die daar verstopt ligt.

Uitzichtpunt

Vanaf de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht op de moeras- en veengebieden van het Reigersbroek.

Geluksplek
Uitzichtpunt

Deze speeltuin ligt verscholen in een kleine kom, onder de bomen.

Geluksplek
Monument

In 1948 bouwden de bewoners van de Wijngaardstraat hier een kapel uit dankbaarheid dat ze de oorlog hadden overleefd.

Geluksplek
Uitzichtpunt

Eeuwenlang gebruikte bewoners de Rolvennen als gemeenschappelijk bezit.

Geluksplek
Bos

Het bospark maakt deel uit van het MERU complex (Maharishi European Research University), Station 24, Vlodrop. Het Bospark is ooit ontstaan ten tijde dat het voormalig franciscaans college Sint Ludwig er nog stond. Sinds 1984 is MERU er gevestigd.

Geluksplek
Molen of Gemaal

De Gitstappermolen heeft een groot rad, het rad van geluk.

Geluksplek
Uitzichtpunt

Een onverwachte loungebank in een verscholen bocht van de rivier.

Geluksplek