Ontdek meer

 

Cultuur arrangementen voor groepen midden in Limburg

Midden-Limburg kent een veelzijdig cultureel aanbod. Er zijn diverse mogelijkheden om met een groep een dagje te genieten van het culturele aanbod midden in Limburg.

In diverse plaatsen kun je met een gids een themawandeling maken. Een van de mogelijkheden is een wandeling door Roermond, waarbij Pierre Cuypers centraal staat.

Deze beroemde Roermondse architect heeft o.a. het centraal station en het Rijksmuseum in Amsterdam gebouwd. Ook in Weert is het mogelijk een culturele stadswandeling te maken en het museum te bezoeken.

Je kunt ook kiezen om kennis te maken met het Limburgse cultureel erfgoed. Leer schieten als een koningsschutter bij een Limburgse schutterij of speel het oud Limburgse beugelen, een verrassend strategisch balspel. 

Genoeg mogelijkheden voor een cultureel dagje uit met een groep midden in Limburg.

Kunst en Cultuur

Begeleide bustocht door Midden-Limburg met als centraal thema "de bevrijding van Midden-Limburg".

Bustocht: de zwaar bevochten bevrijding van Midden-Limburg
Kunst en Cultuur

Een mooie combi van natuur en cultuur! Een huifkartocht door Nationaal park De Meinweg met aansluitend een bezoek aan een museum.

Huifkartocht en bezoek aan Museum
Kunst en Cultuur

Beleef de verhalen en herinneringen in de schatkamer van Limburg.
Verhalen die je raken en die ertoe doen. Het Limburgs Museum vertelt ze. In deze interactieve ontdekkingstocht door het hele museum krijg je ze te horen. De rondleiding wordt afgestemd op de leeftijden en interesses van de groep. Laat je inspireren tot een eigen verhaal. We dragen immers allemaal geschiedenis in ons.

Kom op verhaal in het Limburgs Museum
Kunst en Cultuur

Beleef de wereld van toen in het authentieke Nederweert!

Oude ambachten
Kunst en Cultuur

Groepsprogramma met spelelement waarin alles draait om het Roermondse dialect.

Remunjs in Remunj (Roermonds in Roermond)
Kunst en Cultuur

De schutterij is een oude Limburgse traditie die gepaard met o.a. een defile door de straten van de dorpen en steden en een schietwedstrijd. Tijdens dit uitje kunt je zelf testen of in jou een echte schutter schuilgaat.

Schieten bij de schutterij
Kunst en Cultuur

Een dag in het teken van het ontdekken van Weert, in de breedste zin van het woord. Je start met het maken van een stadswandeling vanuit het centrum van Weert.

Veelzijdig Weert
Arrangement, Kunst en Cultuur

Een dagvullende Battlefield Tour per touringcar.
We ontdekken vele bijzonder plekken die in de gure winter van 1945 het strijdtoneel waren van De slag om de Roerdriehoek. We stappen regelmatig uit de bus en maken dan korte wandelingen. Zowel in de touringcar als op locatie krijgt u uitleg over het verloop van de strijd.

Montfort 1945