Ontdek meer

 

Carnaval in Limburg

Vastelaovend in Limburg

Carnavalsoptocht

Van 3 t/m 5 maart viert Limburg Carnaval. Midden in Limburg zijn diverse optochten met mooi versierde wagens, veel muziek en kleurrijk verklede carnavalsvierders.

Bezoek eens een Limburgse carnavalsoptocht. De raad van elf, de prinsen met hun adjudanten, jeugdprinsen en prinsessen zwaaien vanaf hun praalwagen als toonbeeld van de carnaval. Zij worden begeleid door prinsenkapellen en dansgardes.

Behalve de grote optochten zijn er ook diverse kinderoptochten. 

Voorpret

Voorafgaand aan de carnavalsdagen worden de lokale prinsen uitroepen en zijn er carnavaleske zittingen en bonte avonden. Wil je de echte Limburgs carnavalssfeer echt meemaken dan zijn deze een bezoek waard.  

Gezellige sfeer

Gedurende de carnavalsdagen heerst in zowel de stadscentra als in de diverse dorpen een gezellige sfeer. In de Limburgse cafés wordt goed gefeest en onderweg van kroeg naar kroeg kom je talloze feestende verklede carnavalsvierders tegen. Dat is wat de Limburgse carnaval zo uniek maakt.

Evenementen rondom carnaval

Onderstaand vind je een overzicht van alle evenementen rond en met carnaval.

Kermis
za 2 maart 2019

Gedurende de carnavals gezelligheid in de stad en op het stationsplein, bevindt zich op de overige pleinen in Roermond de Carnavalskermis in de binnenstad.

Carnavalskermis Roermond
Theater en Toneel
za 2 maart 2019

Een ruim vier uur durend nostalgisch programma met Remunjse vastelaovend kleinkunst uit heden
en verleden. Elke artiest wordt massaal binnengehaald met een muzikaal welkom.

Geistig Vastelaoves Theater
Muziekfestival
za 2 maart 2019

Gaon weer alle remme los en tref zich jongk en aad oet Remunj en ouch vaol neet oet Remunj, verkleid en ein heel paar neet verkleid op 't Sjtasieplein veur de enige echte heppening van 't jaor.

Dus zorg det ze d'r biej bos

Sjtasiefestasie Remunj