Carnaval in Limburg 2020

Vastelaovend in Limburg 2020

De Sjolefestasie

Is de officiële start van het Carnaval in Roermond. Het gratis evenement wordt speciaal voor de jeugd uit Roermond en omstreken georganiseerd , maar alle leeftijden zijn natuurlijk welkom. Vanaf 13.00 uur tot en met 19.00 staat het Stationsplein volledig op zijn kop. Met medewerking van vele artiesten en Dj.Admin wordt dit een geweldige aftrap van het Limburgse Carnaval.

De Sjtasie Festasie

Carnavalszaterdag gaan alle remmen los en viert jong en oud uit Roermond en omstreken vanaf 12.30 tot 18.15 Carnaval op het Stationsplein. Het evenement dat in 2020 de 23e editie viert wordt via de provinciale zender L1 live uitgezonden.Vele Limburgse artiesten zullen aanwezig tijdens dit spektakel.

Carnavalsoptocht

Van 23 februari t/m 25 februari 2020 viert Limburg Carnaval. De Grote Optocht in Weert, Groeëte Rogstaekersoptocht  op carnavals zondag staat bekend om de deelname van vele verenigingen met prachtige wagens. Update 22-2-2020: vanwege de slechte weersvooruitzichten op zondag 23 februari heeft de organisatie besloten De Grote Optocht in Weert af te lassen.Check voordat je naar een optocht wilt gaan kijken eerst op de site van de carnavalsvereniging of de optocht doorgaat.  Midden in Limburg zijn diverse optochten met mooi versierde wagens, veel muziek en kleurrijk verklede carnavalsvierders.

Bezoek eens een Limburgse carnavalsoptocht. De raad van elf, de prinsen met hun adjudanten, jeugdprinsen en prinsessen zwaaien vanaf hun praalwagen als toonbeeld van de carnaval. Zij worden begeleid door prinsenkapellen en dansgardes.

Behalve de grote optochten zijn er ook diverse kinderoptochten.

Voorpret

Voorafgaand aan de carnavalsdagen worden de lokale prinsen uitroepen en zijn er carnavaleske zittingen en bonte avonden. Wil je de echte Limburgs carnavalssfeer echt meemaken dan zijn deze een bezoek waard.

Gezellige sfeer

Gedurende de carnavalsdagen heerst in zowel de stadscentra als in de diverse dorpen een gezellige sfeer. In de Limburgse cafés wordt goed gefeest en onderweg van kroeg naar kroeg kom je talloze feestende verklede carnavalsvierders tegen. Dat is wat de Limburgse carnaval zo uniek maakt.

Evenementen rondom carnaval

Onderstaand vind je een overzicht van alle evenementen rond en met carnaval.