Ontdek meer

 

Carnaval in Limburg

Carnavalsoptocht

De 3 dolle dagen van Carnaval komen er weer aan. Van 26 tot en met 28 februari barst het carnvalsfeest weer los en zijn er midden in Limburg diverse optochten met mooi versierde carnavalswagens, veel muziek en mooi verklede carnavalsvierders.

Bezoek eens een Limburgse carnavalsoptocht en zie de raad van elf, de jeugdprins en de prins met zijn adjudanten in hun praalwagen als toonbeeld van de carnaval.

Naast de grote optocht zijn er ook diverse kinderoptochten, waar verklede kinderen al dan niet met hun ouders als stoet aan je voorbij trekken.

Voorpret

In voorbereiding op de carnaval zijn er diverse zittingen, waarbij lokale carnavalsgezelschappen hun eigen lokale prins uitroepen. Ook zijn er mogelijkheden om andere carnavalsavonden te bezoeken om de echte carnavalssfeer alvast te proeven. 

Gezellige sfeer

Gedurende de 3 dolle dagen heerst in zowel de stadscentra als de diverse dorpen een gezellige sfeer. In de diverse cafés wordt goed gefeest en onderweg van kroeg naar kroeg kom je talloze feestende verklede carnavalsvierders tegen. Dat is wat de Limburgse carnaval zo uniek maakt.

Evenementen rondom carnaval

Onderstaand vind je een overzicht van alle evenementen rondom carnaval.