Ontdek meer

 

Bezoekerscentrum midden in Limburg

In Midden-Limburg liggen een aantal bezoekerscentra waar je terecht kunt voor informatie over de streek en karakteristieke bezienswaardigheden.

Deze informatie wordt gegeven via folders, foto`s, video, lezingen en tentoonstellingen. De medewerkers staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Bezoekerscentrum

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man gaat weer open! Daarbij worden de coronamaatregelen in acht genomen. Vanaf dinsdag 2 juni a.s. zijn we weer open voor het publiek en de recreanten.
Iedereen, die geen verkoudheidsklachten heeft is van harte welkom. De toegang is gratis.

Samen duurzaam leren en leven

Bezoekerscentrum IJzeren Man - Centrum voor Natuur- en Milieueducatie
Bezoekerscentrum

Ontdek natuur en erfgoed van Leudal. Vanaf Bezoekerscentrum Leudal kunnen groepen excursies maken door natuurgebied het Leudal op aanvraag met diverse thema's.

Bezoekerscentrum en museum Leudal
Bezoekerscentrum

Het Buitencentrum De Pelen geeft informatie over het Nationaal Park De Groote Peel.

Buitencentrum De Pelen - Staatsbosbeheer
Bezoekerscentrum, Dagarrangement

KORTING LIMBURG CARD: 10% korting op een product uit de winkel. En: 10% korting op de Doe- en Ontdektocht het Kabouterpad op vertoon van de Limburg Card.

Buitencentrum de Pelen
Bezoekerscentrum

Aan de rand van Nationaal park de Meinweg ligt 'Bezoekerscentrum De Boshut'. In de brasserie kunt u in een ongedwongen ambiance een kopje koffie met vlaai of een heerlijke maaltijd nuttigen.

Boshut
Bezoekerscentrum

GrensPark Kempen~Broek is een uitgestrekt, goed ontsloten gebied op de grens van beide provincies Limburg, ter hoogte van Weert. Hier kan je genieten van de open ruimte en de stilte.

Grenspark Kempen~broek
Bezoekerscentrum, Bezienswaardigheid

Kasteel Montfort dateert uit 1260 en was eeuwenlang een van de grootste kastelen van Nederland.
Het werd door Hendrik van Gelre gebouwd, op een heuvelrug in het waterrijke Vlootbeekdal. Door deze ligging, het veelhoekige grondplan en de dikke natuurstenen muren was het praktisch onneembaar. Na Hendrik's dood in 1285 hoorde kasteel Montfort bij het graafschap Gelre.

Kasteel Montfort
Bezoekerscentrum, Museum

Eynderhoof is een uniek levendig museum, het is meer dan alleen historische gebouwen.

Museum Eynerhoof

Filters

Plaats

Eigenschappen

Filters

Plaats

Eigenschappen