Bezienswaardigheden totaaloverzicht midden in Limburg

Bekijk hier het totale aanbod van bezienswaardigheden midden in Limburg.

Je vindt er molens, kastelen en landhuizen, religieuze gebouwen, industrieel erfgoed en overige bezienswaardigheden zoals onder andere monumenten.

Bezienswaardigheid, Molen of Gemaal

In de wijk De Kapel vlak bij de oude begraafplaats en een beetje verscholen achter wat huizen, een schoolgebouw en wat groen staat een prachtig molengebouw.

Kepelse Meule
Bedrijf te bezoeken, Molen of Gemaal

Molenstichting Weerterland beheert in de gemeente Weert een aantal monumentale windmolens en zorgt dat die molens regelmatig draaien en te bezichtigen zijn.

Stichting Weerterland
Molen of Gemaal

Oetsjpanning De Meuleberg is een fantastisch uitgangspunt voor vele wandel- en fietsroutes door Nationaal Park De Meinweg en 't Roerdal.

Oetsjpanning De Meuleberg
Molen of Gemaal, Bezienswaardigheid

Breng eens een bezoek aan molen de Grauwe Beer, een houten achtkante beltmolen.

De Grauwe Beer
Kasteel of Landhuis

Imposante middeleeuwse burcht in het centrum van Bruggen.

Burcht Brüggen
Bezienswaardigheid

In Nederland zijn nog rond de honderd watermolens te vinden, waarvan ruim vijftig in Limburg. Een daarvan is de Leumolen of St.Ursulamolen aan de Leubeek in het Leudal.

Sint Ursulamolen of Leumolen
Bezienswaardigheid

Van kloosterkerk tot stiftskerk tot parochiekerk en museum.
De gotische Abdijkerk domineert nog steeds het romantische, witte stadje Thorn. Een gracieuze erfenis van 800 jaar vrouwelijk bewind; hier regeerden dames in de hoogste adellijke stand.

Abdijkerk
Bezienswaardigheid

Onderslag watermolen, turbinemolen uit 1440, gebruikt als olie- en graanmolen op de Aabeek.

Abroxmolen
Archeoroute vindplaats

Terug naar het verleden van Asselt. Tweeduizend jaar geleden was er al bewoning in Asselt! Romeinen leefden en werkten hier en later Karolingers, Noormannen, ridders, boeren, vissers en dorpelingen.
Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van Asselt en het belang van de vondsten op deze locatie.
Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Asselt - Asselts verleden
Archeoroute vindplaats

Beleef op locatie de geschiedenis van De Klockeberg. Ontdek welk gebouw hier heeft gestaan en wat ermee is gebeurd. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken het geheim van deze locatie. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Baexem - De Klockeberg

Filters