Bezienswaardigheden totaaloverzicht midden in Limburg

Bekijk hier het totale aanbod van bezienswaardigheden midden in Limburg.

Je vindt er molens, kastelen en landhuizen, religieuze gebouwen, industrieel erfgoed en overige bezienswaardigheden zoals onder andere monumenten.

Winkelcentrum

Het Designer Outlet Roermond biedt mode en lifestyle met meer dan 200 internationale designermerken en deze ook nog met kortingen van 30 - 70% van de reguliere winkelprijs.

Designer Outlet
Winkelcentrum

Huis & Tuin Boulevard is de plek voor iedereen die het in en rondom huis graag gezellig maakt. Je kunt hier onbeperkt rondneuzen en je slaagt er altijd. Iedere zondag geopend!

Huis & Tuinboulevard
Bezienswaardigheid, Molen of Gemaal

In de wijk De Kapel vlak bij de oude begraafplaats en een beetje verscholen achter wat huizen, een schoolgebouw en wat groen staat een prachtig molengebouw.

Kepelse Meule
Bedrijf te bezoeken, Molen of Gemaal

Molenstichting Weerterland beheert in de gemeente Weert een aantal monumentale windmolens en zorgt dat die molens regelmatig draaien en te bezichtigen zijn.

Stichting Weerterland
Molen of Gemaal

Oetsjpanning De Meuleberg is een fantastisch uitgangspunt voor vele wandel- en fietsroutes door Nationaal Park De Meinweg en 't Roerdal.

Oetsjpanning De Meuleberg
Winkelcentrum

Het Retailpark Roermond is een winkelcentrum met grootschalige winkels en horecavoorzieningen. Het is 363 dagen per jaar geopend, dus iedere zondag. U vindt er o.a. Media Markt, Intersport Megastore, Intertoys XL, AH XL, Blokker, Casa, EP Tummers en Rofra Home. Iedere zondag geopend!

Retailpark
Molen of Gemaal, Bezienswaardigheid

Breng eens een bezoek aan molen de Grauwe Beer, een houten achtkante beltmolen.

De Grauwe Beer
Molen of Gemaal

Oude graanmolen uit 1855 dat nu fungeert als museum.

Brachter Molen
Kasteel of Landhuis

Imposante middeleeuwse burcht in het centrum van Bruggen.

Burcht Brüggen
Bezienswaardigheid

In Nederland zijn nog rond de honderd watermolens te vinden, waarvan ruim vijftig in Limburg. Een daarvan is de Leumolen of St.Ursulamolen aan de Leubeek in het Leudal.

Sint Ursulamolen of Leumolen

Filters