Bezienswaardigheden in de gemeente Roermond

De gemeente Roermond kent diverse bezienswaardigheden. De stad Roermond en de kernen Swalmen, Boukoul, Asenray, Asselt, Maasniel, Leeuwen, Merum, Ool en Herten beschikken allemaal over mooie plekjes en gebouwen. Denk onder andere aan kastelen, kerken, kapellen, molens, monumenten en ander cultureel en industrieel erfgoed.

Diverse van deze bezienswaardigheden zijn toegankelijk gemaakt voor het publiek. Ze liggen vaak langs een fiets- wandel-, auto- of motorroute zodat je ze eenvoudig kunt vinden. Verscholen in de prachtige natuur van Roermond en omgeving is er genoeg te zien. Kijk hieronder voor een uitgebreid overzicht van alle bezienswaardigheden in Roermond.

Bezienswaardigheid, Molen of Gemaal

In de wijk De Kapel vlak bij de oude begraafplaats en een beetje verscholen achter wat huizen, een schoolgebouw en wat groen staat een prachtig molengebouw.

Kepelse Meule
Museum

In het Historiehuis maakt u kennis met de geschiedenis van Roermond. Vanaf het ontstaan tot en met deze eeuw heeft de stad een bewogen verleden.
Het voormalige Stedelijk Museum Roermond beheert drie soorten collecties, verspreid over verschillende locaties in de stad.

Historiehuis
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van atelier Nicolas. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van atelier Nicolas. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - atelier Nicolas
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van de Karthuizers. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Karthuizers. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - de Karthuizers
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van de Munsterabdij. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Munsterabdij. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - de Munsterabdij
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van de glasvondst in de Dionysiusstraat. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en waarde van glasvondst. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - glasvondst Dionysiusstraat
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van het Commandantshuis. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het Commandantshuis. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - het Commandantshuis
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van het maaskeienstraatje in de Neerstraat. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het maaskeienstraatje. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - maaskeienstraatje Neerstraat
Erfgoed

Beleef het archeologische verhaal van vestingstad Roermond. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van vestingstad Roermond. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - vestingstad Roermond
Bezienswaardigheid

Een restant van de kloosterkapel met kruisribgewelven getuigt van de aanwezigheid van de Beggarden.

Beggardenklooster