Bezienswaardigheden in de gemeente Roermond

De gemeente Roermond kent diverse bezienswaardigheden. De stad Roermond en de kernen Swalmen, Boukoul, Asenray, Asselt, Maasniel, Leeuwen, Merum, Ool en Herten beschikken allemaal over mooie plekjes en gebouwen. Denk onder andere aan kastelen, kerken, kapellen, molens, monumenten en ander cultureel en industrieel erfgoed.

Diverse van deze bezienswaardigheden zijn toegankelijk gemaakt voor het publiek. Ze liggen vaak langs een fiets- wandel-, auto- of motorroute zodat je ze eenvoudig kunt vinden. Verscholen in de prachtige natuur van Roermond en omgeving is er genoeg te zien. Kijk hieronder voor een uitgebreid overzicht van alle bezienswaardigheden in Roermond.

Bezienswaardigheid, Molen of Gemaal

In de wijk De Kapel vlak bij de oude begraafplaats en een beetje verscholen achter wat huizen, een schoolgebouw en wat groen staat een prachtig molengebouw.

Kepelse Meule
Archeoroute vindplaats

Terug naar het verleden van Asselt. Tweeduizend jaar geleden was er al bewoning in Asselt! Romeinen leefden en werkten hier en later Karolingers, Noormannen, ridders, boeren, vissers en dorpelingen.
Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van Asselt en het belang van de vondsten op deze locatie.
Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Asselt - Asselts verleden
Archeoroute vindplaats

Bij het uitbaggeren en uitgraven van de Maasplassen zijn ook archeologische voorwerpen naar boven gekomen. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken wat er gevonden is tijdens het uitbaggeren van de Maasplassen. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Ool - Schatten uit de bagger
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van atelier Nicolas. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van atelier Nicolas. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - atelier Nicolas
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Karthuizers. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Karthuizers. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - de Karthuizers
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de Munsterabdij. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van de Munsterabdij. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - de Munsterabdij
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van de glasvondst in de Dionysiusstraat. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis en waarde van glasvondst. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - glasvondst Dionysiusstraat
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het Commandantshuis. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het Commandantshuis. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - het Commandantshuis
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van het maaskeienstraatje in de Neerstraat. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van het maaskeienstraatje. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - maaskeienstraatje Neerstraat
Archeoroute vindplaats

Beleef het archeologische verhaal van vestingstad Roermond. Download de app en sta op locatie oog-in-oog met onze archeoloog. Hij vertelt je via modernste virtuele technieken de geschiedenis van vestingstad Roermond. Zo is het net of je naar het verleden transformeert.

Archeologische vindplaats Roermond - vestingstad Roermond