Attracties in de gemeente Weert

Weert heeft een gevarieerd aanbod aan mogelijkheden voor een dagje samen uit, een uitje met de kinderen of met vrienden.

Je kunt terecht bij musea, galerieën, kerken, kinderboerderijen, (binnen)speeltuinen, zwembaden of om te bezinnen.

Bed and Breakfast/Pension, Bezinnen

Deze abdij ligt vlak naast de St. Martinuskerk en is beschermd rijksmonument.

Birgittinessen Abdij Maria Hart 1
Bedrijf te bezoeken

De huisbrouwerij van de Weerter Stadsbrouwerij is De Brouwschuur, maar dit is slechts een van de facetten van deze brouwerij.

De Weerter Stadsbrouwerij
Speeltuin

Kinderpretland is al ruim 19 jaar 'de speeltuin' van Zuid-Nederland, voor elk weertype! De binnenspeeltuin is 2000 m2 groot en de buitenspeeltuin maar liefst 10.000 m2. En dat alles voor maar een entreeprijs.

Kinderpretland
Bedrijf te bezoeken, Molen of Gemaal

Molenstichting Weerterland beheert in de gemeente Weert een aantal monumentale windmolens en zorgt dat die molens regelmatig draaien en te bezichtigen zijn.

Stichting Weerterland
Zwembad, Kinderfeestjes

Rond het hart van Weerterbergen 'het centrumplein', bevinden zich het Subtropisch zwembad + sauna, Restaurants, winkels, terrassen, bowlen, midgetgolf en diverse speeltoestellen.

Weerterbergen
Bezoekerscentrum

Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man gaat weer open! Daarbij worden de coronamaatregelen in acht genomen. Vanaf dinsdag 2 juni a.s. zijn we weer open voor het publiek en de recreanten.
Iedereen, die geen verkoudheidsklachten heeft is van harte welkom. De toegang is gratis.

Samen duurzaam leren en leven

Bezoekerscentrum IJzeren Man - Centrum voor Natuur- en Milieueducatie
Speeltuin

Welkom bij Restaurant-terras-recreatie tuin 'De Toerist'

De Toerist
Bezoekerscentrum

GrensPark Kempen~Broek is een uitgestrekt, goed ontsloten gebied op de grens van beide provincies Limburg, ter hoogte van Weert. Hier kan je genieten van de open ruimte en de stilte.

Grenspark Kempen~broek
Kinderboerderij

Houdt u van natuur, dieren en een leuke dag? Kom dan met uw gezin naar de kinderboerderij.

Kinderboerderij De IJzeren Man
Museum

Het museumgebouw is op dit moment gesloten in afwachting van de verbouwing die in 2021 gereed moet zijn. De tussentijd wordt gebruikt om de verbouwing voor te bereiden, de collectieregistratie op orde te brengen, de nieuwe organisatie op te bouwen en om een tentoonstellings- en activiteitenprogramma te ontwikkelen.

Via de tijdelijke website https://www.gemeentemuseumweert.nl/ kun je vanaf nu de ontwikkelingen op de voet volgen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan via de website aan voor de nieuwsbrief en volg onze social media.

Museum W

Filters