Ontdek meer

 

Attracties in de gemeente Roerdalen

In Herkenbosch, Vlodrop, Montfort, Sint-Odiliënberg, Melick en Posterholt vind je een gevarieerd aanbod aan attracties voor jong en oud, om alleen te ondernemen, samen iets te doen of met het hele gezin een attractie te bezoeken.

Zoek je een museum, galerie, kinderboerderij, speeltuin, wellness of bezin mogelijkheid? Houd je meer van een rit met een historische tram, of wil je graag een bedrijf bezoeken om daar eens in de keuken te kijken? Ook kun je speciale culturele gebouwen bezoeken.

Bezinnen

Bij MERU kunt u zich werkelijk diep geestelijk als zowel lichamelijk ontspannen en weer frisheid op doen.

Meru Vlodrop 1
Molen of Gemaal

Oetsjpanning De Meuleberg is een fantastisch uitgangspunt voor vele wandel- en fietsroutes door Nationaal Park De Meinweg en 't Roerdal.

Oetsjpanning De Meuleberg
Museum

Het Roerstreekmuseum, dat eigendom is van de Heemkundevereniging Roerstreek, is gelegen naast de basiliek van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus te Sint Odilienberg (5 kilometer ten zuiden van Roermond).

Roerstreekmuseum
Bedrijf te bezoeken

Iedere zondag is er om 15.00 uur een rondleiding op het terrein van de MERU. Andere dagen op afspraak.

Rondleiding MERU Vlodrop
Speeltuin

Aan de rand van Nationaal Park de Meinweg vind u "de Huifkarhoeve" en "Aan de Hoeve" pal naast de "Gitstappermolen".

Huifkarhoeve/Aan de Hoeve
Wellness

Vita Allegra; Wellness wordt waargemaakt. Wij zijn een van de grootste beautycentra in Roermond e.o Limburg en als enige in de wijde omgeving uitgeroepen tot Clarins Pro Salon.

Wellness Roermond e.o Vita Allegra; Beauty en Sportief!
Molen of Gemaal

De Gitstappermolen heeft een groot rad, het rad van geluk.

Geluksplek
Kasteel of Landhuis

Kasteel Daelenbroeck is oorspronkelijk een woon- en jachtslot uit de 14de eeuw.

Geluksplek
Kerk

Vanaf het bankje aan de Roer heb je een idyllisch uitzicht over het water en de torens van Romaanse basiliek van de Heiligen Wiro, Plechelmus en Otgerus.

Geluksplek
Molen of Gemaal

De molen ligt op de grens van Nederland en Duitsland. Het scheprad van de Gitstappermolen ligt nog precies aan de Nederlandse zijde. De Gitstappermolen is een in 1377 gebouwde watermolen in Vlodrop. Gelegen in een prachtig groene omgeving.

De watermolen, een rijksmonument, is een zogenaamde middenslagmolen en is gelegen op het adres Gitstappermolenweg 3 te Vlodrop. De watermolen bevindt zich even ten oosten van de buurtschap Etsberg. De watermolen wordt gevoed door water van de Rothenbach. De Rothenbach is een beek die ter plaatse de grens vormt tussen Duitsland (Nord-Rhein-Westfalen) en Nede

Gitstappermolen