Versoepeling Corona maatregels

donderdag 7 mei 2020

In de persconferentie van 6 mei heeft de Nederlandse overheid versoepelingen van de Corona maatregels aangekondigd. Vanaf maandag 11 mei worden deze versoepelingen stapsgewijs ingevoerd met de kanttekening dat als er weer veel mensen ziek worden, de stappen die hieronder staan later ingaan.

De belangrijkste versoepelingen voor de toerisme en recreatiebranche zijn:

11 mei:
•    Bibliotheken gaan weer open.
•    Buiten sporten mag, mits je 1,5 meter afstand kan aanhouden.

1 juni:
•    Terrassen mogen weer open (er moet wel 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen zijn).
•    Restaurants en cafés gaan open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten eerst reserveren.
•    Bioscopen gaan open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten van tevoren een kaartje kopen.
•    Theaters en concertzalen open voor maximaal 30 personen. Bezoekers moeten eerst een kaartje kopen.
•    Museums gaan open. Bezoekers moeten van tevoren een kaartje kopen.
•    Het OV gaat weer volgens schema rijden. Wel zijn mondmaskers verplicht en mogen er maar een beperkt aantal reizigers mee. Reis alleen met de bus, tram, metro en trein als je echt moet.

1 juli:
•    De campings en vakantieparken zijn weer gewoon open. Ook de douches en toiletten zijn weer open.
•    Bioscopen, restaurants, cafés, theaters en concertzalen gaan open voor maximaal 100 personen.

1 september:
•    Sportwedstrijden mogen weer. Maar er mag geen publiek komen kijken.

Recreëer bewust! Hou de volgende regels in acht:

• Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Was vaak uw handen met zeep.
  • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
  • Heeft u koorts of bent u benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.