Ontdek meer

 

Twee projecten van Limburg Marketing genomineerd voor de Geschiedenisonlineprijs

dinsdag 8 januari 2019

Met de inzending van de Archeoroute app en de Langssporen app dingt Limburg Marketing mee naar de geschiedenisonlineprijs. De prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste onlinepresentatie over geschiedenis van het afgelopen jaar.

Archeoroute app

Ontdek de verhalen achter archeologische vondsten in Limburg. Sta oog-in-oog met een archeoloog. Hij laat zien wat zich in de geschiedenis op diverse plekken in Limburg heeft afgespeeld. Stap in de virtuele wereld met de techniek (AR ) van vandaag om de verhalen van vroeger te beleven. Of verzamel met ArcheoGo de artifacts van de verschillende archeologische vindplaatsen in Limburg. Iedere vindplaats van de Archeo Route Limburg heeft een eigen kenmerk of symbool, dat uit de bodem naar boven komt aan het eind van het archeologisch verhaal op locatie. Het spel is onderdeel van de ArcheoRouteLimburg app.

Langssporen app

Ontdek het Grenspark Maas-Swalm-Nette met de mobiele telefoon. Meer dan 370 “Points of Interest” (POI’s) met geschiedenis en verhalen die via een praktisch navigatiesysteem al wandelend of fietsend te ontdekken zijn. Deze POI’s lopen uiteen van historische gebouwen zoals verlaten kloosters en kasteelruïnes tot cultuurlandschappen. Ze zijn te ontdekken aan te hand van video’s, foto’s en audio. De app berekent de meest ideale route en vervoersmiddel om langs alle (poi's) bezienswaardigheden te komen. De Points of Interest zijn gekoppeld aan thema’s, zoals landschap en natuur of verhalen en geloof. Onder ieder thema zijn alle bijzondere plekken die daarbij horen en themaroutes. De app is in drie talen beschikbaar.

Stemmen

De Geschiedenisonlineprijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs. Stemmen is mogelijk tot en met 31-1-2019.