Ontdek meer

 

Driemaal Paarden Welkom-label in Limburg

donderdag 5 september 2019

Drie Limburgse ruitersportbedrijven dragen vanaf deze maand het officiële Paarden Welkom-label. Dit betekent dat deze locaties uitstekende service en buitenfaciliteiten bieden voor ruiters en menners. Deze primeur is voor Rijstal Venhof, Paardenpension Jägerhof en Ruitersportcentrum Bergemo. Voortaan zijn zij herkenbaar aan een speciaal gevelbord met het Paarden Welkom-logo. Dit staat garant voor een grote gastvrijheid voor ruiter en paard.

Op de eerste plaats zijn de gecertificeerde ruitersportbedrijven voorzien van uitstekende voorzieningen voor ruiter en paard, waaronder verblijfsmogelijkheden. Er wordt alles aan gedaan om ruiters optimaal te laten genieten van een (meerdaagse) rit of vakantie. Bovendien liggen de ruitersportbedrijven in een geschikte omgeving voor prachtige buitenritten. Venhof en Jägerhof (gemeente Roerdalen) zijn beiden te vinden in Nationale Park De Meinweg. Bergemo (gemeente Gennep) is gesitueerd aan de rand van Nationaal Park De Maasduinen.

Initiatiefnemers van het label, Giel Polman (directeur Limburg Marketing) en Cissy Schuring (Manager Limburg Paardensport), zijn tevreden met het resultaat van de pilotfase. De bedoeling is dat er meerdere deelnemers zullen volgen. Ook zijn zij verheugd dat een provinciaal dekkend knooppuntennetwerk voor ruiters en menners reeds voor bijna 70% gerealiseerd is. Dit initiatief is inmiddels door de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) opgepakt en wordt landelijk uitgerold.

Meer informatie: www.knhs.nl

Op de foto's: Patricia Bronkhorst (KNHS), Giel Polman (Limburg Marketing), Martin Simons en Sonja Welter (Rijstal Venhof), Herbert Willemsen (Jägerhof) en Femke Thijssen (Bergemo).