Ontdek meer

 

Archeo Route Limburg 2x in top 10 Geschiedenis Online Prijs

vrijdag 1 februari 2019

De Archeo Route Limburg maakt als enige deelnemer kans op maar liefst twee hoofdprijzen van de landelijke Geschiedenis Online Prijs. De Archeo Route Limburg is zowel genomineerd door de deskundige vakjury als voor de publieksprijs. De Geschiedenis Online Prijs is de meest prestigieuze prijs voor de meest vernieuwende, verrassende of mooiste online presentatie over geschiedenis. 

Boeiende App
De Archeo Route Limburg is in oktober 2018 gelanceerd. Met deze app kun je boeiende verhalen beleven achter archeologische vondsten in Limburg. Het betreft een gezamenlijk project van projectleider Limburg Marketing, de Provincie Limburg en de deelnemende gemeenten.
Elke twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en DE REE archiefsystemen.

Prijsuitreiking
In totaal waren er 96 inzendingen. Onder de mededingers in de top 10 zijn zeer uiteenlopende onderwerpen te vinden. Variërend van Anne Frank en de Gevels van Delft, tot het cultureel Erfgoed van Den Bosch. Of De Archeo Route Limburg inderdaad twee keer in de prijzen valt, wordt donderdag 7 februari a.s. bekendgemaakt in de Koninklijke Bibliotheek (KB) te Den Haag.