Ontdek meer

 

Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute puur natuur

Fietsroute

Lengte: 35,8 km. Ontdek het groene karakter van Roerdalen en Wassenberg in Nationaal Park regio Meinweg. Maak kennis met terras landschappen, glooiende heidevelden, beken, vennetjes en bossen vol reeen en wilde zwijnen. Misschien heb je geluk en zie je wel een ijsvogel in het dal van de rivier de Roer.

Ontdek het groene karakter van Roerdalen en Wassenberg in Nationaal Park regio Meinweg. Maak kennis met terras landschappen, glooiende heidevelden, beken, vennetjes en bossen vol reeën en wilde zwijnen. Misschien heb je geluk en zie je wel een ijsvogel in het dal van de rivier de Roer.

De route start in Wassenberg, Am Rosstor. Je passeert tijdens de route o.a. de Burg Wassenberg, Gartenpark Wassenberg, de Rheinescher Obstgarten, Kasteel Daelenbroeck en de Effelder Waldsee. Nationaal Park De Meinweg is echter het hoogtepunt van de route, waar gevarieerde flora en fauna aanwezig is. Het riviertje de Roer kom je tijdens deze tocht diverse malen tegen. De route volgt knooppunten, zowel aan de Duitse als Nederlandse kant van de grens.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

Contactgegevens

Startlocatie: Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute burchten en kastelen
Am Rosstor
D-41849 WASSENBERG
Duitsland

Faciliteiten

Afstand
35.8 km