Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute burchten en kastelen

Fietsroute

Lengte: 57 km. De rijke geschiedenis van Roerdalen en Wassenberg blijkt uit het grote aantal kastelen, landgoederen, burchten en molens. Deze internationale route leid je langs deze mooiste plekjes vol verhalen uit het verleden.

De route start in Wassenberg, Am Rosstor. Je passeert tijdens de route o.a. de Burg Wassenberg, Kasteel Aerwinkel, Kasteel Montfort, de Prins Bernhard molen, Kasteel Daelenbroeck, de Effelder Waldsee, Schloss Effeld en Schloss Elsum. Het riviertje de Roer kom je tijdens deze tocht diverse malen tegen. De route volgt knooppunten, zowel aan de Duitse als Nederlandse kant van de grens.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg

Startlocatie: Roerdalen/Wassenberg - Fietsroute burchten en kastelen