Ontdek meer

 

Rode Beek route - (Premium water) wandelroute Roerdalen

Wandelroute

Route: 9,9 km. Je start aan de buitenkant van Nat. Park de Meinweg. Van daar naar het drassige natuurreservaat "De Turfkoelen". Verder passeer je slot Daelenbroeck en de Gitstapper Molen. Langs de Roer bereik je tot slot de Rode Beek en de romantische Effelder Waldsee.

Tijdens de wandelroute de Meinweg merk je hoe rijk aan afwisseling dit landschap is. Eerst loopt de route door het bos met veel verschillende boomsoorten, dan langs weilanden en houtwallen, direct het drassige natuurreservaat "De Turfkoelen"in. In vroegere tijden heeft zich hier door het turfstreken een fascinerend hoogveen ontwikkeld, dat de biotoop van zeldzame planten en de meest uiteenlopende diersoorten is geworden. 

Je passeert slot Daelenbroeck en langs de Roer bereik je de Rode Beek, die door zijn hoge ijzergehalte daadwerkelijk rood gekleurd is en prachtig door het terrein slingert. Direct achter de beek ligt de romantische Effelder Waldsee die je vanuit diverse uitkijkplaatsen op weg erheen al erg mooi kunt zien liggen.
 

Op de route langs de Rode Beek stuit je op de Gitstappermolen, die sinds ongeveer 1000 jaar als watermolen gebruikt wordt en ook tegenwoordig nog als korenmolen dienst doet. In de winkel bij de molen kunnen bezoekers meel en brood kopen. Een mooi stukje levendige geschiedenis. Hier bevinden zich ook cafés en speeltuinen.

De folder is o.a. verkrijgbaar bij de VVV’s in Midden-Limburg en te bestellen in de webshop.

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg
Bestel hier de route in de webshop van VVV Midden-Limburg

Contactgegevens

Rode Beek route - (Premium water) wandelroute Roerdalen
Startlocatie route: Kasteellaan
6075 EZ HERKENBOSCH
Nederland
0475 335 847

Faciliteiten

Afstand
9.9 km