Ontdek meer

 

Rivierpark Maasvallei

Natuurgebied

Het RivierPark Maasvallei strekt zich uit langs de regenrivier de Maas. In de winter, bij o.a. zware regenval in de Ardennen, krijgt de rivier de ruimte om uit haar bedding te treden. Hierdoor ontstond een uitgebreid netwerk van rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindplassen, struingebieden en uiterwaarden. 630 ha van dit landschap is ingericht als natuurgebied.

De Maas vormt 40 km lang de Belgisch Nederlandse grens van Maastricht tot Kessenich. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische plaatsen, zoals Thorn en Stevensweert aan de Nederlandse kant, maar ook vele mooie dorpen aan de Belgische kant langs de Maas.

De Maasvallei staat garant voor urenlang wandelplezier. Aan Belgische zijde zijn er zes uitgewerkte wandelgebieden, aan Nederlandse zijde één. Samen zijn ze goed voor meer dan 200 km aan wandelroutes die je de mooiste plekjes in het RivierPark tonen. Ontdek de wandelroutes in het natuurgebied 'Drie Eigen'. Deze wandellussen leiden je door een zeer divers landschap. Bestel de wandelroutes in de webshop van VVV Midden-Limburg. 


Dankzij het uitgebreide fietsroutenetwerk in België en Nederland kan je je eigen fietsroute samenstellen aan de hand van knooppunten die in beide richtingen aangegeven staan. Zo bepaal je zelf welke richting je uitgaat en hoe lang je rit is. De fietsroutenetwerken sluiten naadloos op elkaar aan. Het systeem is hetzelfde, alleen de kleur van de bordjes verschilt. In België volg je blauwe bordjes, in Nederland groene. Op diverse plaatsen kun je via veerpontjes de Maas oversteken. Stippel je eigen route uit via de digitale routeplanner. Onder het kopje "Bij de mooiste routes" zijn de diverse wandellussen terug te vinden van de Drie Eigen routes.  
Bestel de grensoverschrijdende fietskaart van Rivierpark Maasvallei in de webshop van VVV Midden-Limburg.

Wil je Rivierpark Maasvallei verkennen onder leiding van een gids? Bekijk het overzicht van de diverse mogelijkheden die je kunt reserveren. Korte Introductiefilm over de Maasverkenners.

Contactgegevens

Rivierpark Maasvallei
Wijngaard 8
6017 AG THORN
Nederland