Ontdek meer

 

Rik van Rijswick

Galerie

De Draak die u ziet wanneer u Beesel binnen komt is gemaakt door Rik van Rijswick. In dit prachtige dorp bevindt zich ook de Galerie en Sculptuurtuin van deze kunstenaar. Deze is vrijblijvend te bezoeken of op afspraak.

Buiten de grote Draak op de rotonde staan er nog twee grote sculpturen in de gemeente Beesel. Het zijn de Vreedzame Krijger en de Aarde Godin. Een bijzonderheid om deze eens van dichtbij te zien.

Over Rik van Rijswick
Al sinds eind jaren 90 zijn de werken van Rik van Rijswick met enige regelmaat te zien. Na afronding van het VWO, Grafische School Eindhoven en Fontys Hogeschool Produktvormgeving Maastricht is van Rijswick als vrij kunstenaar aan de slag gegaan.Vaak vanuit het experiment werkend ontstaat er werk. In de afgelopen jaren speelt zijn persoonlijk leven een veel bewustere rol. Dit in relatie tot de mensen om hem heen, maar vooral ook met de gedachte aan hoe de wereld in elkaar steekt en zijn persoonlijke visie daarop. De meest recente voorbeelden hiervan zijn de Draak, de Vreedzame Krijger en de Aarde Godin.

Zijn totale oeuvre omvat niet alleen beelden, maar ook schilderijen, installaties, verlichtingen, meubelen en grafische ontwerpen. Van Rijswick begint aan dat, wat hem interesseert en waar hij een uitdaging in ziet. Het gevoel speelt daarin de meest belangrijke rol. Graag gaat hij terug naar het gevoel dat hij als kind had en dat vaak bestond uit uitgebreide fantasie werelden.

Na vele exposities en samenwerkingen met galerieën begon van Rijswick in 2007 met het vervaardigen van een drieluik, dat in 2015 zijn voltooing kent. Het gaat om metalen sculpturen van grote omvang, 12 meter in hoogte.
Wat van Rijswick met dit soort sculpturen uniek maakt, is dat hij ze vervaardigd in eigen beheer en zonder externe financiering. Het leek gekkenwerk om hier zonder opdracht aan te beginnen. Het mooie gevolg hiervan is dat er een maximale benutting is van de creativiteit en dat het werk van van Rijswick authenthiek is. Uiteindelijk heeft hij het voor elkaar gekregen om geheel op eigen kracht het drieluik te realiseren.

Openingstijden

Op aanvraag
Toelichting: Sculptuur tuin is altijd open.
Galerie op zaterdag tussen 14.00 en 17.00 u
Of op afspraak.

Faciliteiten

Toegankelijk voor gehandicapten
ja
Rolstoeltoegankelijk toilet
ja
Parkeren bij accommodatie
ja
Huisdieren
Huisdieren niet toegestaan
Rondleidingen
ja
Betaald parkeren
nee
Betaalmogelijkheden
Contant
Reserveren
reserveren niet noodzakelijk