Ontdek meer

 

Museum Techniek met 'n Ziel

Museum

Techniek met 'n Ziel is een museum in Neerkant met een verzameling techniek van 1900 tot heden en een vleugje nostalgie. De verzameling van 'Techniek met 'n Ziel' is een collectie van de evolutie van elektrische apparatuur.
Het museum is in 2003 opgericht door Henk Joosten. De totale oppervlakte van het pand bedraagt circa 600m2.

Hoe zag de voorganger van de CD-speler eruit? Op welk soort grammofoon danste men vroeger? Aan welke radio zat het hele gezin voor de nieuwste muziek gekluisterd? Museum Techniek met 'n Ziel heeft een verzameling techniek van 1900 tot heden met een vleugje nostalgie. Techniek met 'n Ziel is een geregistreerd museum.
Het museum staat tijdens het themajaar 'Deurne in Beweging' extra in de spotlight want zonder beweging van apparaten geen muziek!

Er  is er een aparte ruimte ingericht met daarin Neerkant en omstreken tijdens WOII en andere kleine collecties. De wandschilderingen in het museum zijn gemaakt door kunstenares Catharina Driessen

Stichting 'Techniek met 'n Ziel' heeft als doel: het registreren, documenteren en presenteren van (technische) gebruiksvoorwerpen. Foto's en documenten, voor doeleinden van educatieve en culturele aard. Het bewaren en het bewaken van het cultureel en technisch erfgoed. Het stimuleren van de belangstelling voor techniek. Het ontwikkelen van het historisch besef in een breed maatschappelijk perspectief en het bevorderen van de leefbaarheid van de dorpskernen in de Peel.

Contactgegevens

Museum Techniek met 'n Ziel
Dorpsstraat 23
5758 AM NEERKANT
Nederland
077 844 2031

Openingstijden

Wo-vr: 13:30 - 16:30 uur,
zo: 13:30 - 16:30 uur,
Toelichting: Afspraken voor rondleidingen en educatie buiten de openingsuren kunnen via het contact-aanmeldingsformulier op de site www.techniekmeteenziel.nl gemaakt worden.

Faciliteiten

Rondleidingen
ja
Toelichting prijs
0-5 jaar gratis, 6-12 jaar € 350, vanaf 13 jaar € 7,00. Entreeprijs is incl. koffie/thee , koek en rondleider.