Ontdek meer

 

MTB route Graaf van Horne pad - 93 km

Fietsroute

Het Graaf van Horne Mountainbike pad is een toertocht van 93 km lang. Deze voert langs alle natuurgebieden die het Weerterland, Het Land van Horne, rijk is.

Het Graaf van Horn moutainbike pad is niet bewegwijzerd. Deze kan het beste gefietst worden met behulp van onderstaande GPX downloads.

De fietsroute start in het natuurgebied de IJzerenman en loopt via het nieuwe natuurgebied Het Blauwe meertje en gaat langs de Zuid Willemsvaart naar de Laurabossen. Als je de Laurabossen verlaat, kom je lang de voormalige vuilstortplaats Delbroek. Je vervolgt je weg langs de Tungelroyse beek en gaat over het Kerke-brökske naar natuurgebied de Tungelerwallen. Vanuit de Tungelerwallen bereiken we via de oversteek Maaseikerweg het natuurgebied De Krang. We keren terug naar de Tungelerwallen langs de Tungelroyse beek. Door de Tungelerwallen gaan we naar de bossen van Altweerterheide om vervolgens via de spoorbrug over de Zuid Willemsvaart die het Land van Horne in tweeën deelt. Zo komen we in natuurgebied de Weerterbergen (in eigendom van defensie), we maken de oversteek over de A2 en komen zo in het Weerterbos. Dit was vroeger grondgebied van Weert maar is na de aanleg van het nieuwe deel van de A2 is dit overgedragen aan de gemeente Nederweert. Via het Weerterbos keren we terug naar het startpunt.

De route voert over singletracks, zandpanden en landwegen. Op enkele plaatsen is er verbinding met asfaltwegen. De route is van oorsprong een wandelpad maar op basis hiervan is een mountainbike route uitgezet. De route is op delen technisch maar is geschikt voor de ervaren en minder ervaren mountainbiker. Op elk punt kan de route gestart worden.

Startlocaties:
Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, Weert, of Partycentrum De Sluis, Industriekade 58, Weert. 

GPX bestand van de 50 km route. GPX bestand van de 70 km route. GPX bestand van de 93 km route

Contactgegevens

MTB route Graaf van Horne pad
Geurtsvenweg 4
6006 SN WEERT
Nederland

Faciliteiten

Afstand
93 km
Route typering
Mountainbiken
Route kenmerken
Van A naar A