Molenstichting Weerterland

Bedrijf te bezoeken, Molen of Gemaal

Molenstichting Weerterland beheert in de gemeente Weert een aantal monumentale windmolens en zorgt dat die molens regelmatig draaien en te bezichtigen zijn.

Bezoek aan de windmolens in Weert is altijd mogelijk als een molen draait, de molenpoort open staat of de blauwe wimpel bij de molen is uitgestoken.
Daarnaast worden er regelmatig op woensdag, zaterdag en soms ook op zondag molendagen met rondleidingen, demonstraties en andere activiteiten op de molens gehouden.

Iedere 1e woensdag van de maand is de Sint Annamolen van Tungelroy ’s middags speciaal voor kinderen open.
De Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert iedere 2e woensdagmiddag van de maand en iedere 3e woensdagmiddag van de maand molen De Nijverheid aan de Veldstraat in Stramproy. De Sint Jansmolen aan de Molenweg in Stramproy opent iedere 2e en 4e woensdagmiddag van de maand de poort. Verder is op zaterdag altijd minimaal één (vaak echter meerdere) Weerter molens geopend.

Kijk voor de meest actuele molenagenda en informatie over alle andere activiteiten van de Molenstichting Weerterland op de website over de Weerter molens.

Naast in Weert zelf, staan er ook talrijke mooie windmolens en watermolens in de hele regio Midden-Limburg. Het grensoverschrijdend landschap Grenspark Kempen~Broek gaat er zelfs prat op dat binnen Grenspark Kempen~Broek maar liefst 30 watermolens en 19 windmolens nog regelmatig draaien, malen en de meesten ook regelmatig te bezichtigen zijn. Daarmee is GrensPark Kempen~Broek de meest aantrekkelijke en meest gevarieerde molenregio van Zuid Nederland. Sommige van deze molens hebben een geschiedenis die honderden jaren oud is.
De vrijwillige molenaars en molenliefhebbers binnen Kempen~Broek werken tegenwoordig aan beide zijden van de grens nauw samen bij het organiseren van gezamenlijke activiteiten en evenementen op hun molens.

Openingstijden

Toelichting: De molens in Weert zijn regelmatig op woensdagmiddag en zaterdag geopend maar ook vaak op andere dagen.

Raadpleeg op onze website de agenda met altijd actuele informatie over welke molens op dat moment geopend zijn.

ITS geclassificeerd
Toegankelijk voor gehandicapten