Molen Sint Anna - Tungelroy

Bezienswaardigheid

Deze windmolen werd in 1875 in gebouwd en is een stenen beltkoren molen.

Aan de Tungeler Dorpsstraat in het Weerter kerkdorp Tungelroy ligt, wat verscholen vanaf de straat, de Sint Annamolen. Vooral vanaf de Kievitspeelweg heeft men een mooi zicht op de molen en het dorp Tungelroy. Deze windmolen werd in 1875 gebouwd als vervanging voor twee watermolens die langs de Tungelroysebeek lagen. De familie Peerlings zou ruim honderd jaar, tot 1978, eigenaar van de molen blijven. In 1991 kocht de gemeente Weert de molen. In 1993 en tussen 2009 en 2010 volgden restauraties. Nu draaien en malen vrijwillige molenaars van Molenstichting Weerterland regelmatig op de molen.

De Sint Annamolen van Tungelroy draait en maalt regelmatig en kan dan bezichtigd worden. Bovendien is de molen geregeld op woensdag en zaterdag open. Zie onze evenementen kalender. Bezichtiging is ook mogelijk na telefonische afspraak (06-11134446).

Molen Sint Anna - Tungelroy
Tungeler Dorpsstraat 75
6005 RH WEERT

Openingstijden

Toelichting: De molen is te bezichtigen elke 1e woensdag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur en elke 3e zaterdag van de maand van 10:30-16.00 uur en wanneer de molen draait.