Ontdek meer

 

Maasfietsroute Limburg

Fietsroute

Lengte: 46,95 km. Fietsen langs de (Midden-) Limburgse Maasfietsroute. 'Welkom op de LF Maasroute': zie je een bordje met deze tekst, dan sta je aan het begin van een groot fietsavontuur met de Maas als metgezel.

De Maasfietsroute door heel Limburg.
Daar waar de Maas Limburg binnenstroomt, verandert de internationale fietsroute EuroVelo-19 160 kilometer in de Limburgse Maasfietsroute.

Ontdek op de fiets Limburg langs de Maas: vanaf Maastricht, dwars door de nieuwe natuur van RivierPark Maasvallei, langs de verrassende Maasplassen tot aan Nationaal Park de Maasduinen. Neem onderweg een rustmoment bij een of meer van de 10 enorme kunstwerken die speciaal voor Maasroute fietsers langs de route zijn geplaatst. Onderweg kunnen lokale fietsrondjes gemaakt worden om het verblijf langs de maas te verlengen.

De Maasfietsroute door Midden-Limburg

Midden in Limburg komt de Maasfietsroute o.a. door de gemeenten Maasgouw, Roermond en Beesel. In het vlakke landschap is prettig te fietsen. Je fietst vanaf Rivierpark Maasvallei langs de Maasplassen naar de historische winkelstad Roermond en verder naar drakendorp Beesel. Er zijn onderweg vele culinaire mogelijkheden en talrijke historische bezienswaardigheden.
De route van Noord naar Zuid kan gestart worden bij het veerpont Kessel-Reuver. De route van Zuid naar Noord kan gestart worden bij de Sangershoeve in Ohé en Laak.

Direct naar de route op de digitale routeplanner  

Contactgegevens

Maasfietsroute Limburg
Prior Gielenstraat 4
6109 AB OHE EN LAAK
Nederland