Ontdek meer

 

Kasteel Montfort

Bezoekerscentrum, Bezienswaardigheid

Kasteel Montfort dateert uit 1260 en was eeuwenlang een van de grootste kastelen van Nederland.
Het werd door Hendrik van Gelre gebouwd, op een heuvelrug in het waterrijke Vlootbeekdal. Door deze ligging, het veelhoekige grondplan en de dikke natuurstenen muren was het praktisch onneembaar. Na Hendrik's dood in 1285 hoorde kasteel Montfort bij het graafschap Gelre.

Hieraan herinnert een indrukwekkende ruïne met een bezoekerscentrum in een gerestaureerde kasteeltoren. In 2017 ronden we een volgend restauratieproject af: de prachtige 14de eeuwse gewelven van de oostelijke kelders samen met het trappenhuis en de zuidoost toren.

Laat je op en rond kasteel Montfort verrassen door het boeiende verleden en het fraaie landschap van de 'Heerlickheit Montfort'. Griezel in de kerker. Geniet van het uitzicht vanuit de Panoramazaal. Wandel door de kasteeltuin. Ontdek ook de prachtige landgoederen Rozendaal, Schrevenhof en Reigersbroek.

Het Kasteel maakte deel uit van het Erfgoedfestival 2018. 

Wandelen en fietsen

Een bezoek aan kasteel Montfort kan uitstekend gecombineerd worden met een interessante wandel- of fietstocht door de Heerlickheit Montfort. Daarvoor zijn vier wandeltochten en vier fietstochten ontwikkeld, ieder met een eigen thema en boordevol interessante wetenswaardigheden over de streek rondom Montfort. De wandelroutes variëren in lengte van 4 tot 6 kilometer, de fietsroutes van 30 tot 46 kilometer. Na terugkeer is een bezoek aan het kasteelterras een mooie afsluiting.

Routeboekje, koffie en vlaai: € 6,50

Routeboekje, kasteelbezoek, koffie en vlaai: € 8,50

Contactgegevens

Kasteel Montfort
Huysdijk 4
6065 AX MONTFORT
Nederland
06 52341141

Openingstijden

Toelichting: 1 juni t/m 30 september: dinsdag, woensdag, donderdag en zondag, 11.00-17.00 uur
1 oktober t/m 31 december: woensdag, 11.00-17.00 uur
De kassa sluit op deze dagen om 16.30 uur, het kasteelterras om 17.00 uur. Afwijking van deze openingstijden is mogelijk, wijzigingen voorbehouden. Voor een bezoek buiten deze openingstijden kunt u een rondleiding boeken.

Faciliteiten

Toegankelijk voor gehandicapten
nee
Aangepast voor gehandicapten
nee
Eigen parkeerterrein
nee
Kinderen alleen o.l.v. volwassene
ja
Rondleidingen
ja
Fotograferen toegestaan
Fotograferen met flits toegestaan
Lid VVV
ja
Informatie kaartverkoop
Volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar: € 4,00Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 2,00Kinderen tot 4 jaar: gratisVrienden Kasteel Montfort: gratis (op vertoon van geldige donateurspas, 1 persoon per donateurspas)Donateurs Stichting Limburgs Landschap: g

Ook op deze locatie

Kasteel Montfort

VVV Agentschap Montfort - Kasteel Montfort

VVV I-PUNT AANWEZIG. Hier vind je een aanbod aan wandel- en fietsroutes, stads- en dorpswandelingen en ander toeristisch informatiemateriaal.

Kasteel Montfort

Kasteel Montfort

Kasteel Montfort dateert uit 1260 en was eeuwen lang een van de grootste kastelen van Nederland!